Насловна Спорт Шах: Фочацима највише медаља на Првенству Српске за кадете и омладинце

Шах: Фочацима највише медаља на Првенству Српске за кадете и омладинце

13.9 C
Foča

Млади шахисти из Фоче, чланови Омладинског шаховског клуба “9. јануар”, били су најбољи на 27. Кадетском и омладинском шаховском првенству Републике Српске у Граду Сунца у Требињу, освојивши  седам медаља, од чега два злата, једно сребро и четири бронзе.

Златне медаље освојиле су Софија Мимић у категорији дјевојчица до 12 година и Миљана Голубовић, која је у категорији до 16 година потврдила доминацију.

Сребро је освојила Лена Миличевић у категорији дјевојчица до 8 година, док су бронзе припале Василију Ламбети (до 16 година), Вељку Малишу (до 18 година), Ренати Калајџић (до 16 година) и Иви Лоли Ковач (до 18 година). 

На Првенству је учествовао 101 такмичар из 15 клубова и школа из свих регија Републике Српске, што је велики успјех, имајући у виду озбиљну епидемиолошку ситуацију и многе препреке са којима су се сусретали организатори.

Са 20 такмичара у десет узрасних категорија, Фочаци су били најбројнији.

У ОШК “9. јануар” истичу да су задовољни овим великим успјехом, поготово имајући у виду да су основани тек прошле године.

Шахисти овог клуба недавно су у екипној конкуренцији постали прваци Републике Српске у мушкој, женској и омладинској Првој лиги, а за све ове резултате велике заслуге имају тренер Радан Мимић, који је овог пута био и вођа делегације, као и предсједник клуба Александар Ковач и спортски директор Владимир Шакотић, који су уложили велике напоре да клуб организационо и финансијски буде потпуно стабилан и успјешан.

Шаховски савез Републике Српске и овог пута одлично је организовао такмичење, а помогао му је домаћи ШК “Требиње”.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...