Насловна Спорт Шах: Фочацима највише медаља на Првенству Српске за кадете и омладинце

Шах: Фочацима највише медаља на Првенству Српске за кадете и омладинце

4.6 C
Foča

Млади шахисти из Фоче, чланови Омладинског шаховског клуба “9. јануар”, били су најбољи на 27. Кадетском и омладинском шаховском првенству Републике Српске у Граду Сунца у Требињу, освојивши  седам медаља, од чега два злата, једно сребро и четири бронзе.

Златне медаље освојиле су Софија Мимић у категорији дјевојчица до 12 година и Миљана Голубовић, која је у категорији до 16 година потврдила доминацију.

Сребро је освојила Лена Миличевић у категорији дјевојчица до 8 година, док су бронзе припале Василију Ламбети (до 16 година), Вељку Малишу (до 18 година), Ренати Калајџић (до 16 година) и Иви Лоли Ковач (до 18 година). 

На Првенству је учествовао 101 такмичар из 15 клубова и школа из свих регија Републике Српске, што је велики успјех, имајући у виду озбиљну епидемиолошку ситуацију и многе препреке са којима су се сусретали организатори.

Са 20 такмичара у десет узрасних категорија, Фочаци су били најбројнији.

У ОШК “9. јануар” истичу да су задовољни овим великим успјехом, поготово имајући у виду да су основани тек прошле године.

Шахисти овог клуба недавно су у екипној конкуренцији постали прваци Републике Српске у мушкој, женској и омладинској Првој лиги, а за све ове резултате велике заслуге имају тренер Радан Мимић, који је овог пута био и вођа делегације, као и предсједник клуба Александар Ковач и спортски директор Владимир Шакотић, који су уложили велике напоре да клуб организационо и финансијски буде потпуно стабилан и успјешан.

Шаховски савез Републике Српске и овог пута одлично је организовао такмичење, а помогао му је домаћи ШК “Требиње”.

Посљедњи текстови

Бесплатно скијање за дјецу из Фоче на скијалиштима на Јахорини и у Чајничу

Општина Фоча обезбиједила је бесплатан превоз и ски пас у Олимпијском центру „Јахорина“, те на скијалишту „Злодо“ код Чајнича, за дјецу скијаше...

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...