Насловна Спорт Шах: Фочацима највише медаља на Првенству Српске за кадете и омладинце

Шах: Фочацима највише медаља на Првенству Српске за кадете и омладинце

1 C
Foča

Млади шахисти из Фоче, чланови Омладинског шаховског клуба “9. јануар”, били су најбољи на 27. Кадетском и омладинском шаховском првенству Републике Српске у Граду Сунца у Требињу, освојивши  седам медаља, од чега два злата, једно сребро и четири бронзе.

Златне медаље освојиле су Софија Мимић у категорији дјевојчица до 12 година и Миљана Голубовић, која је у категорији до 16 година потврдила доминацију.

Сребро је освојила Лена Миличевић у категорији дјевојчица до 8 година, док су бронзе припале Василију Ламбети (до 16 година), Вељку Малишу (до 18 година), Ренати Калајџић (до 16 година) и Иви Лоли Ковач (до 18 година). 

На Првенству је учествовао 101 такмичар из 15 клубова и школа из свих регија Републике Српске, што је велики успјех, имајући у виду озбиљну епидемиолошку ситуацију и многе препреке са којима су се сусретали организатори.

Са 20 такмичара у десет узрасних категорија, Фочаци су били најбројнији.

У ОШК “9. јануар” истичу да су задовољни овим великим успјехом, поготово имајући у виду да су основани тек прошле године.

Шахисти овог клуба недавно су у екипној конкуренцији постали прваци Републике Српске у мушкој, женској и омладинској Првој лиги, а за све ове резултате велике заслуге имају тренер Радан Мимић, који је овог пута био и вођа делегације, као и предсједник клуба Александар Ковач и спортски директор Владимир Шакотић, који су уложили велике напоре да клуб организационо и финансијски буде потпуно стабилан и успјешан.

Шаховски савез Републике Српске и овог пута одлично је организовао такмичење, а помогао му је домаћи ШК “Требиње”.

Последњи текстови

Епидемиолошка ситуација и даље забрињавајућа- поштовање мјера једини вид борбе против короне

Податак да се сваког дана у Фочи око 50 пацијената јави за снимање плућа довољно говори колико је епидемиолошка ситуација забрињавајућа и...

Преминуо Немања Старовић

Двадесетседмогодишњи Немања Старовић из Фоче преминуо је од посљедица изазваних ковидом 19 у Општој болници у Невесињу, потврдила је његова породица.

Млади Фочаци поручили: Насиље над женама да се не прећуткује, већ да се реагује

Међународна организација за миграције ИОМ организовала је данас у Фочи „Наранџасту шетњу“ као вид подршке женама жртвама насиља, а у оквиру кампање...

Шетња у знак подршке жртвама насиља

Млади окупљени кроз пројекат "Подршка младима у локалним заједницама БиХ" који имплементира Међународна организација за миграције у недјељу, 29. новембра шетају Фочом...

Воће и сокови за Болницу од Кладионица “Моцарт”

Спортске кладионице “Моцарт” поклониле су Универзитетској болници Фоча витаминске пакете, тачније свјеже воће и сокове, за љекаре и медицинске сестре и техничаре...