Насловна Спорт Ђоковићев тениски центар помаже ТК "Фоча"

Ђоковићев тениски центар помаже ТК “Фоча”

18.6 C
Foča

Бојан Божовић, спортски директор Тениског центра „Новак“ у Београду и власник Тениске академије „Божовић“ у Цириху најавио је сарадњу те двије познате школе тениса са Тениским клубом „Фоча“ у којем се данас упознао са начином рада и клупском организацијом.

Велики пријатељ Новака Ђоковића најавио је могућност стручног усавршавања тренера из Фоче у „Новак центру“, али и учешће младих талeната из Фоче на турнирима у Београду.

Након што је присуствовао тренингу школе тениса, Божовић је рад у Тениском клубу Фоча, на скали од један до 10, оцијенио петицом.

„Зато што се морају побољшати услови рада, да се едукују тренери и да се омасови школа тениса. Талентоване деце има и битан је рад, какав је концепт и како се деца усмеравају. Тренери морају да раде више на себи, да буду вечити и учитељи и ученици“, истиче Божовић.

Он је напоменуо да тренери морају да уче уз друге искусне тренере, који имају више десетина година рада, да не би правили исте грешке.

„Тенис је популаран и поента је задржати децу и уз њих едуковати и родитеље, објаснити им какав је пут тенисера. Овдје се дефинитивно мора радити на организацији, да се направи визија клуба. Искрено се надам да ће клуб достићи потребан ниво, а ја ћу дати све од себе да их усмерим, пренесем своје искуство и знање, а и у многим другим сегментима да помогнем“, обећао је Божовић.

Некада један од најталентованијих тенисера Европе, који је рано прекинуо играчку каријеру због повреде и више операција, након чега се посветио тренерском позиву, каже да су дјеца у Фочи мотовисана, ведра и позитивна и да је само потребно вриједно радити са њима.

Фото: Са Ђоковићем на трону

„Нема ту велике филозофије. Ако хоћете да успете и било ком сегменту морате доста да радите да достигнете пун потенцијал“.

Божовић је најавио организовање турнира у Фочи, како за дјецу, тако и за рекреативце, да би се тенис омасовио и да би се чуло за ТК „Фоча“.

„Да бисмо то урадили, морамо прво да средимо неке најосновније ствари у Клубу, да их системски ријешимо“, навео је Божовић.

У Фочу га је, између осталог, довео и зов за коријенима, јер је његов покојни отац из фочанског села Фалиши у мјесној заједници Челебићи.

„У Фалишима имам породичну кућу, коју ћу надам се реновирати“.

Пријатељство Бојана Божовића и Новака Ђоковића почело је још у дјетињству, од 12. године, када су заједно играли у „Партизану“ и репрезентацији тадашње Савезне Републике Југославије и освајали државне и европске титуле у омладинским категоријама.

У 21. години почео је да се бави тренерским послом, прво у Србији, а затим у Швајцарској.

„У Швајцарској сам основао академију и сад тамо имамо 11 тренера. У међувремену ме Новак позвао да помогнем да поставимо академију „Новак“ у Београду. Сада је то на почетку и надам се да ће на прољеће бити Тениска академија „Новак Ђоковић“, каже Божовић.

Он је поручио да се нада да би Новак Ђоковић могао посјетити ТК „Фоча“, када уз помоћ „Новак центар“ овдашњи спортски радници достигну потребан ниво рада.

Предсједник ТК „Фоча“ Дејан Павловић каже да је сам долазак Бојана Божовића значи много за фочански тенис.

„Ово је сигурно почетак добре сарадње. Оно што је нама у првом моменту неопходно је набавка балон дворане, гдје би дјеца могла да тренирају током цијеле године, јер ово није довољно“, рекао је Павловић.

Он је најавио одлазак једног од тренера из Фоче на „Новак академију“ у Београд.

Тренер у ТК „Фоча“ Срђан Фундуп каже да је завршио први ниво тренерског курса и да се нада да би ускоро могао проћи и ниво два.

„Дјеца нам све више пристижу, тако да су нам потребни бољи услови, више реквизита, више наступа на турнирима. Сарадња са „Новак центром“ је велики помак за наш клуб“, рекао је Фундуп.  

Посљедњи текстови

На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

Напорима младих из Миљевине и Удружења грађана Миљевина на спортском терену Основне школе „Свети Сава“ у овом насељу постављени су рефлектори. 

У августу повећан број саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча број саобраћајних незгода и прекршаја јавног реда и мира у августу је повећан у односу на исти...

Општина суфинансира будуће приправнике- ускоро јавни позив послодавцима

Више од стотину младих Фочака са високом стручном спремом немају одрађен приправнички стаж, па је локална управа одлучила да распише јавни позив...

Грађани предлажу и сами бирају пројекат који ће се финансирати

Пунољетни грађани Фоче имаће прилику да поднесу приједлог за рјешавање неког од проблема у својој локалној заједници чија вриједност не прелази 20.000...

Чајничанин ухапшен због прања новца

Полиција у Чајничу ухапсила је Чајничанина чији су иницијали С.Ж. који се сумњичи да је починио кривично дјело прање новца, чиме је...