Насловна Друштво Љепота Дрине одушевила учеснике регате

Љепота Дрине одушевила учеснике регате

8.3 C
Foča

На десетине љубитеља Дрине, свих старосних доби из разних градова јуче је уживало у регати одржаној у оквиру Дринске авантуре. Око 40 чамаца спустило се од Рафтинг центра Бастаси до Фоче.

            Било је доста и оних који су се самоиницијативно, у сопственој режији придружили регати, која је правила неколико пауза како би се осјетиле све чари ријеке, њена бистрина, пјешчане плаже и кањон са неколико изазовних букова.

            Од 346 километара, колико је дуг ток Дрине, њених првих двадесетак километара су најљепши. Дринска авантура, коју организује фочански Омладински покрет, је манифестација која управо тај први дио тока жели промовисати и очувати, јер је јединствен по много чему. Јуче је успјешно завршено њено шесто издање, а многобројни учесници регате нису крили одушевљење том љепотом. Уз пјесму, купање, скакање у воду, сунчање и дружење учесници су бескрајно уживали.

            Татјана Ракочевић – Ђоковић, која живи у Аустралији каже да је право уживање бити на Дрини. „Овдје је предивно, све је лијепо организовано, вода је одлична, није толико ни хладна. Долазим из Аустралије и овдје смо мало на одмору, дружимо се и уживамо. Ово је стварно нешто предивно и људи требају ово да доживе“, каже Ђоковићева.

            Нисвета Бајловић је рођена Фочанка која живи у Сарајеву и није жељела пропустити Авантуру. „Ово ми је један од љепших дана у животу! Ја сам дијете Дрине и Ћехотине, рођена на Дрини, удата за човјека с Ћехотине. Ко не зна шта је прави доживљај, адреналин, друштво и забава, нека дође и види“, поручује Бајловићева.

            Још једна Сарајка, Амра Шемић похвалила је организацију и уживала у природи. „Јако сам задовољна, лијепо ми је, Дрина и природа су прелијепи, а посебна похвала за организацију“; каже Шемићева.

            Предсједник Организационог одбора Дринске авантуре, Младен Мандић изразио је задовољство бројем учесника у манифестацији која је трајала три дана, са различитим програмима. „Почели смо у петак еколошком акцијом у Миљевини, наставили у суботу породичним кампом на Тјентишту, који је окупио велики број дјеце и родитеља, а централни дио манифестације је регата. Вријеме нас је послужило и ове године, велики број учесника је дошао са свих страна. Трудимо се да сваке године побољшамо манифестацију и мислим да смо овај пут направили баш један добар искорак. Наш циљ је да покажемо Дрину и докажемо да она има своје предности, и да је ријека која нуди авантуристички садржај као Тара“, каже Мандић.

            Да би све протекло без проблема у безбједоносном смислу, без инцидената и непредвиђених ситуација, побринуо се Спасилачки клуб „Волф“. Начелник спасилачке службе овог клуба, Ненад Иконић каже да је све протекло у најбољем реду. „Манифестација је протекла без иједног инцидента, Спасилачки клуб „Волф“ покривао је манифестацију од почетка до краја и све је прошло у најбољем реду без иједне наше интервенције. Са нама је дежурала и екипа Дома здравља“, додао је Иконић.

            Још једна Дринска авантура је завршена. Сви учесници су мишљења да је регата пун погодак и да Фочи треба још оваквих манифестација.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...