Насловна Друштво Активан хуманитарни број за помоћ Ивани Бјелогрлић

Активан хуманитарни број за помоћ Ивани Бјелогрлић

0.9 C
Foča

На иницијативу Општинске организације Црвеног крста у Источној Илиџи отворен је Емтелов хуманитарни број преко којег ће се сакупљати новац за лијечење Иване Бјелогрлић из Источног Сарајева, којој су неопходна средства за лијечење на некој од иностраних клиника.

Позивом хуманитарног броја 1458 од данас до краја децембра, у Републици Српској и Босни и Херцеговини, може се даровати једна конвертибилна марка за лијечење трогодишње Иване Бјелогрлић.

-Надам се да ће сви хумани људи позвати хуманитарни број 1458 и дарoвати једну марку како бисмо прикупили неопходна средства за Иванино лијечење. Биће потребно да се прикупи више од 250 хиљада евра, јер су трошкови лијечења много већи. Тачан износ знаћемо када добијемо потврду од неке од иностраних клиника- рекао је предсједник Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа, Ранко Скакавац.

Борба породице Бјелогрлић са опаком болешћу и напори за оздрављење Иване, кћерке јединице Нине и Јеленке, коју су дуго ишчекивали, показала је сву хуманост људи са ових простора.

-Организациони одбор је покренуо акције не само у Источном Сарајеву, већ и цијелој Републици Српској и БиХ. Покренули су се људи у Србији и осталим земљама региона, а помоћ стиже из цијелог свијета. Свакодневно очекујемо да се огласи болница из Париза и да Ивану испратимо на пут у једну од најбољих дјечјих здравствених установа у свијету – каже Скакавац.

Потребно је прикупити огромна новчана средства неопходна за Иванино лијечење у иностранству. Циљ је јасан, али није и недостижан – што показују примјери хуманих људи, који из дана у дан помажу маленој трогодишњакињи.

За новчану помоћ за лијечење Иване Бјелогрлић, отворен је намјенски жиро-рачун у Интеса Санпаоло банци Сарајево, број 154109988405703, а до краја децембра могуће је даровати једну марку позивом Емтеловог хуманитарног броја 1458.

Последњи текстови

Акварели Станка Родића изложени у Фочанској кући

Изложба слика Станка Родића из Новог Сада, под називом „Година прође“, отворена је у галерији Фочанске куће. Посјетиоци су имали прилику да...

Лане Гутовић са хит комедијом “Украђена личнос’” у фочанском позоришту

Познати српски глумац Милан Лане Гутовић своју хит комедију “Украђена личнос’”, у којој глуми и изводи је као Срећко Шојић, иначе популарни...

Сунчано и топлије уз малу дневну облачност

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и топлије уз малу дневну облачност. Прије...

Фоча и Плужине прекограничном сарадњом унапређују туристичку понуду

У Фочи је данас представљен пројекат прекограничне сарадње ове општине са Плужинама у Црној Гори под називом “Туризам, адреналин и рафтинг авантура -  Т.А.Р.А”,...

Средњошколци упознати са начинима поступања у кризним ситуацијама

Цивилна заштита општине Фоча и Ватрогасно друштво Фоча одржали су предавање фочанским средњошколцима о земљотресу, противпожарној заштити и пословима којима се ова...