Насловна Друштво Активан хуманитарни број за помоћ Ивани Бјелогрлић

Активан хуманитарни број за помоћ Ивани Бјелогрлић

6.4 C
Foča

На иницијативу Општинске организације Црвеног крста у Источној Илиџи отворен је Емтелов хуманитарни број преко којег ће се сакупљати новац за лијечење Иване Бјелогрлић из Источног Сарајева, којој су неопходна средства за лијечење на некој од иностраних клиника.

Позивом хуманитарног броја 1458 од данас до краја децембра, у Републици Српској и Босни и Херцеговини, може се даровати једна конвертибилна марка за лијечење трогодишње Иване Бјелогрлић.

-Надам се да ће сви хумани људи позвати хуманитарни број 1458 и дарoвати једну марку како бисмо прикупили неопходна средства за Иванино лијечење. Биће потребно да се прикупи више од 250 хиљада евра, јер су трошкови лијечења много већи. Тачан износ знаћемо када добијемо потврду од неке од иностраних клиника- рекао је предсједник Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа, Ранко Скакавац.

Борба породице Бјелогрлић са опаком болешћу и напори за оздрављење Иване, кћерке јединице Нине и Јеленке, коју су дуго ишчекивали, показала је сву хуманост људи са ових простора.

-Организациони одбор је покренуо акције не само у Источном Сарајеву, већ и цијелој Републици Српској и БиХ. Покренули су се људи у Србији и осталим земљама региона, а помоћ стиже из цијелог свијета. Свакодневно очекујемо да се огласи болница из Париза и да Ивану испратимо на пут у једну од најбољих дјечјих здравствених установа у свијету – каже Скакавац.

Потребно је прикупити огромна новчана средства неопходна за Иванино лијечење у иностранству. Циљ је јасан, али није и недостижан – што показују примјери хуманих људи, који из дана у дан помажу маленој трогодишњакињи.

За новчану помоћ за лијечење Иване Бјелогрлић, отворен је намјенски жиро-рачун у Интеса Санпаоло банци Сарајево, број 154109988405703, а до краја децембра могуће је даровати једну марку позивом Емтеловог хуманитарног броја 1458.

Последњи текстови

Мјештани Ријеке поправили кров на најстаријој фочанској цркви

Мјештани Ријеке Челебићке поправили су кровни покривач на Цркви Светог Николе у том селу, која је национални споменик БиХ.

Британски амбасадор Филд и начелник Машић уручили помоћ старим лицима

Амбасадор Велике Британије у БиХ Мет Филд и начелник општине Фоча Рaдисав Машић посјетили су данас четири фочанске породице и уручили им...

Поштуј туђе, студирај своје – студирај српски језик

Драги матуранти, ви се тренутно налазите на највећој животној прекретници. Завршавате један занимљив и узбудљив период свог живота и пред вама се...

Анастасија Ћоровић и Раде Крунић међу 150 номинованих за награду „Вечерњаков печат“

Међу 150 познатих личности из свијета умјетности, политике и спорта у конкуренцији за награду „Вечерњаков печат“, коју додјељује „Вечерњи лист“ нашла се...

ОО СДС Фоча: Зашто се сједница локалног парламента одржава у сали Градског позоришта?

Општински одбор Српске демократске странке Фоча у саопштењу достављеном медијима поставио је питање начелнику Општине  и предсједнику Скупштине Општине зашто се сједница...