Насловна Друштво Анкетари на вратима домаћинстава у Фочи

Анкетари на вратима домаћинстава у Фочи

23.5 C
Foča

Агенција за статистику Босне и Херцеговине, у сарадњи са ентитетским заводима за статистику, од почетка нове 2020.године спроводи пету Анкету о потрошњи домаћинстава у БиХ.

Анкета ће се спроводити током цијеле године почевши од 1. јануара на репрезентативном узорку од  око 10.000 случајно одабраних домаћинства од којих је 5.500 у Федерацији БиХ, 3.250 у Републици Српској и 1.200 у Брчко дистрикту.

Нека од домаћинстава која су одабрана за анкету налазе се на подручју Фоче, наводи се у обавјештењу објављеном на званичној страници Општине Фоча.

-Анкетом, коју ће спроводити акредитовани и обучени анкетари и супервизори, прикупиће се подаци о структури и величини потрошње домаћинства, као и о социјалном стању домаћинства. Такви подаци ће послужити као основа за будуће статистичке анализе у циљу бољег креирања социјално-економских политика у Републици Српској и Босни и Херцеговини-наводи се у обавјештењу.

Напомиње се да су прикупљени подаци подаци о домаћинствима повјерљиви подаци и да ће се користити искључиво за статистичке и научне анализе, у складу са Законом о статистици Републике Српске, Законом о статистици БиХ  и Законом о заштити личних података БиХ.

За све потребне детаљније информације грађани се могу обратити Републичком заводу  статистику Републике Српске на телефон 051-332-721.

Анкете о потрошњи у домаћинствима спроводе се сваких четири или пет година у БиХ, а задња је била 2015.године.

Последњи текстови

Број обољелих у Фочи порастао на 37

У Фочи је у протекла 24 часа регистровано девет нових случајева позитивних на ковид 19, чиме се број заражених повећао на 37....

НП “Сутјеска”: Одгођено отварање Центра за научно истраживање и екологију

Национални парк „Сутјеска“ одложио је, због погоршане епидемиолошке ситуације, за сутра најављено отварање Центра за научно истраживање и екологију на Тјентишту.

ПУ Фоча специјалним радарима “лови” несавјесне возаче

Полицијска управа  Фоча током јула спроводи регионалну  акцију појачане контроле саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила уз кориштење "тру кам" радара...

Тенис: Фундуп и Мезбур побједници сарајевске лиге

Чланови Тениског клуба "Фоча" Срђан Фундуп и Амел Мезбур побједници су Мастерс Лиге Сарајево 2019/2020 у првој, односно другој квалитетној групи.

Демос у Херцеговини циља једног начелника и улазак у локалне скупштине

На југоистоку Српске, од Требиња до Вишеграда, тачније у изборној јединици девет, у 11 општина на које излази на локалне изборе Демос...