Насловна Друштво Анкетари на вратима домаћинстава у Фочи

Анкетари на вратима домаћинстава у Фочи

7.4 C
Foča

Агенција за статистику Босне и Херцеговине, у сарадњи са ентитетским заводима за статистику, од почетка нове 2020.године спроводи пету Анкету о потрошњи домаћинстава у БиХ.

Анкета ће се спроводити током цијеле године почевши од 1. јануара на репрезентативном узорку од  око 10.000 случајно одабраних домаћинства од којих је 5.500 у Федерацији БиХ, 3.250 у Републици Српској и 1.200 у Брчко дистрикту.

Нека од домаћинстава која су одабрана за анкету налазе се на подручју Фоче, наводи се у обавјештењу објављеном на званичној страници Општине Фоча.

-Анкетом, коју ће спроводити акредитовани и обучени анкетари и супервизори, прикупиће се подаци о структури и величини потрошње домаћинства, као и о социјалном стању домаћинства. Такви подаци ће послужити као основа за будуће статистичке анализе у циљу бољег креирања социјално-економских политика у Републици Српској и Босни и Херцеговини-наводи се у обавјештењу.

Напомиње се да су прикупљени подаци подаци о домаћинствима повјерљиви подаци и да ће се користити искључиво за статистичке и научне анализе, у складу са Законом о статистици Републике Српске, Законом о статистици БиХ  и Законом о заштити личних података БиХ.

За све потребне детаљније информације грађани се могу обратити Републичком заводу  статистику Републике Српске на телефон 051-332-721.

Анкете о потрошњи у домаћинствима спроводе се сваких четири или пет година у БиХ, а задња је била 2015.године.

Последњи текстови

Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

Да се отпад и материјали из природе могу претворити у нешто лијепо и корисно, изложбом скулптура израђених од рециклираног материјала показали су фочански средњошколци....

Јединствена фочанска природа на екранима Мадрида

Видео Туристичке организација Републике Српске „Ништа пуно али пуно више“ (Nothing much but much more) освојио је гран-при за најбољи туристички филм...

У недјељу откривање бисте професору Мићу Машићу

У Средњошколском центру у Фочи, у недјељу ће свечано бити откривена биста покојног професора Мића Машића, саопштено је из ове установе.

У недјељу Светосавска академија- златник за прву бебу

Општина Фоча и Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, већ традиционално, уочи Савиндана, у недјељу 26. јануара, у Градском позоришту организоваће Светосавску академију.

Претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано, а увече се очекује наоблачење. Вјетар ће...