Насловна Друштво Апел возачима: „Нити једна чаша прије вожње“

Апел возачима: „Нити једна чаша прије вожње“

22.4 C
Foča

У циљу повећања нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, кроз смањење броја возача који у саобраћају учествују под дејством алкохола, у Фочи је реализована кампања „Нити једна чаша прије вожње“ . Акцијом је указано да је алкохол један од најчешћих узрока саобраћајних незгода, нарочито оних са најтежим посљедицама.

Грађанима Фоче дијељени су леци са информацијама о утицају алкохола на психофизичке способности, најчешћим грешкама које праве алкохолисани возачи, те посљедицама ризичних понашања у саобраћају.

Из Ауто-мото друштва Фоча грађанима савјетују да избјегавају вожњу након конзумирања алкохола.

-Апелујемо на све возаче да не конзумирају алкохол ако планирају да учествују у саобраћају, односно  уколико се одлуче за конзумирање алкохола, да користе алтернативне видове саобраћаја, такси превоз или да позову пријатеље- рекао је инжењер саобраћаја Никола Михајловић.

Он је додао да су у оквиру кампање представили грађанима такозване пијане наочаре, које симулирају различите нивое пијанства и корисницима приказују проблеме у координацији покрета са којима се сусрећу особе под дејством алкохола.

Према подацима МУП-а Републике Српске , у периоду од почетка године до краја августа, од укупно 6.593 саобраћајне несреће узрок у 239 незгода било је управљање возилом под дејством алкохола, са преко 1,5 g/kg алкохола у организму.

Организатори кампање су Министарство саобраћаја и веза и Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја, Републичка управа за инспекцијске послове, Ауто мото савез Републике Српске и компанија Јелен пиво.

Акција у Републици Српској траје до 31. јануара наредне gодине.

Посљедњи текстови

Почиње наплата паркинга у ужем центру Фоче

У ужем центру Фоче од четвртка, 14. јула, почиње наплата паркинга на јавним паркиралиштима у двије зоне наплате, саопштено је из предузећа...

У суботу вакцинација против вируса корона без претходног заказивања

У Универзитетској болници Фоча у суботу, 9. јула, биће настављена вакцинација против вируса корона без претходног заказивања. Имунизација ће...

ПУ Фоча: Прије одласка на одмор заштитити имовину

Полицијска управа Фоча позвала је грађане да у сезони годишњих одмора посебну пажњу посвете заштити своје имовине током дужег одсуства, те на...

Миљевина сутра од 9,00 до 15,00 без струје

Подручја Миљевине, Јелеча, Кратина, Оцркавља и Метвина биће без струје сутра од 9,00 до 15,00 часова, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

ОО ДЕМОС-а Фоча: Изабрани кандидати за опште изборе

На општим изборима у октобру кандидати Демократског савеза за посланике у Народној скупштини Републике Српске у изборној јединици девет биће Марија Милановић...