Насловна Спорт Basket: Sedmi Iketov memorijal od 8. do 10. avgusta

Basket: Sedmi Iketov memorijal od 8. do 10. avgusta

20 C
Foča

Na Gradskom stadionu u Foči u četvrtak, 8. avgusta počinje sedmi Iketov memorijal u basketu, koji će trajati do nedjelje, 10. avgusta.

Turnir, kojim se čuva sjećanje na legendarnog fočanskog sportistu Iliju Đurovića Iketa, organizuje Omladinski pokret Foča.

Kako su najavili organizatori, ove godine će na stadionu pored Ćehotine prvi put biti postavljen montažni basket teren po ugledu na najveće turnire u regiji, a za publiku će, kao i ranijih godina, biti organizovana  zanimljiva takmičenja u trojkama i slobodnim bacanjima.

Finaliste turnira očekuju novčane nagrade, a njihova visina zavisiće od sponzora.

Prijave ekipa su na broj 065 462 761, a kotizacija je 70 KM.

U Omladinskom pokretu navode da, mada zamišljen kao respektabilno regionalno takmičenje, koje se organizuje u ime izuzetno cijenjenog čovjeka među mladima, memorijalni turnir u basketu “Ilija Đurović Ike” još nije ostvario svoj puni potencijal.

Za tako nešto, ističu u Omladinskom pokretu, potrebna su finansijska sredstva za iznajmljivanje modern podloge I za nove prenosive tribine, a takođe i nagradni fond koji će privući ozbiljne regionalne ekipe.

Iz ove organizacije pozvali su potencijalne sponzore da podrže tunir uplatom novca na njihov žiro račun u Novoj banci: 555 010 00562 075 36.

Ilija Đurović Ike bio je nastavnik fizičke kulture i univerzalni sportista- jednako dobro je igrao fudbal, košarku i odbojku, a na MOSI se uspješno takmičio i u plivanju i atletici.

Generacije Fočaka, koje je kao nastavnik i trener učio sportu i viteškom duhu, pamte ga kao izvrsnog pedagoga i prije svega velikog čovjeka.

Osim turnira u košarci, njemu u čast igraju se i turniri u malom fudbalu, na igralištu ispred škole na Brodu, na kojem je i preminuo 2004. godine, te u odbojci na pijesku u Donjem Polju.

Последњи текстови

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...