Насловна Друштво BO Foča: Prioritet porodice u kojima niko nije zapsolen

BO Foča: Prioritet porodice u kojima niko nije zapsolen

28 C
Foča

Jedan od glavnih zadataka Boračke organizacije u Foči u narednoj godini biće izrada socijalne karte boračkih porodica, s ciljem da prioritet dobiju one porodice u kojima niko nije zaposlen, istaknuto je na redovnoj godišnjoj skupštini Opštinske organizacije.

Predsjednik Skupštine Miloš Tomović kaže da su svi mjesni odbori dobili zaduženje da naprave spisak takvih porodica. “Na osnovu socijalne karte, vršićemo inicijativu prema lokalnoj zajednici i preduzećima da prednost u zapošljavanju dobiju članovi porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i ostalih pripadnika Vojske Republike Srpske u kojima niko nije zaposlen”, rekao je Tomović.

Predsjednik Predsjedništva BO Foča Srđan Stanković kaže da preduzeća i ustanove u Foči rijetko poštuju zakonske odredbe prema kojima prednost u zapošljavanju imaju članovi boračkih kategorija. “Imamo veliki problem, dajemo preporuke preduzećima, ali se to ne poštuje. Znamo svi da to ide stranačkim putem”, rekao je Stanković.

BOR-WEB

Na sjednici je usvojen i finansijski plan za 2015. godini u ukupnom iznosu od 72.000 maraka, od čega su 62.000 namijenjene za rad organizacije, a 10.000 je grant za pomoć socijalno ugroženim članovima i za troškove obilježavanja značajnih datuma. Na sjednici se raspravljalo i o stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija. Istaknuto je da će izgradnjom stambenih jedinica na Gornjem Polju i u Lazarevu, koje su u završnoj fazi, krov nad glavom dobiti 22 porodice. Delegati Boračke organizacije Foča osudili su hapšenja bivših pripadnika VRS, naglasivši da još uvijek niko nije odgovarao za brojne zločine nad srpskim stanovništvom u Foči.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...