Naslovna Servis Bodljikavom žicom po dalekovodima neodgovorni pojedinci sabotiraju elektromrežu

Bodljikavom žicom po dalekovodima neodgovorni pojedinci sabotiraju elektromrežu

9.8 C
Foča

Fočanska Elektrodistribucija uputila je izvinjenje potrošačima iz Saša, Gornje Dragočave, Zavaita i okolnih sela zbog nemogućnosti isporuke električne energije.

U saopštenju dostavljenom medijima navedeno je da su posljednjih dana zabilježeni kvarovi na dalekovodu 10 kV Zavait koji energijom napaja šire područje Saša, Gornje Dragočave i Zavaita.

Prilikom obilaska ovog dalekovoda na nekoliko mjesta pronađeni su komadi bodljikave žice koji su prebačeni preko dalekovodnih provodnika, te je to uzrok kvarova.

-Kvarovi su otklonjeni, a smatramo da je ovakav čin za najstrožu osudu i u svakidašnjim životnim okolnostima, a pogotovo u uslovima vanredne situacije u kojoj se nalazimo- navodi se u saopštenju.

Iz Elektrodistribucije su zamolili sve ljude da prijave nadležnim organima ako uoče bilo kakva lica da vrše slične radnje sabotaže na objektima, čime ugrožavaju i same građane.

Poslednji tekstovi

SŠC Foča: Rasadničarima stipendija od 100 KM mjesečno

Zanimanje rasadničar nakon više godina vraća se u Srednjoškolski centar Foča i to kao deficitarno, pa će učenici koji ove godine upišu...

Prikupljanje potpisa protiv izgradnje hidroelektrana na fočanskim rijekama

Neformalna grupa građana Foče „Sačuvajmo rijeke Foče“ organizuje prikupljanje potpisa protiv izgradnje hidroelektrana na rijeci Bjelavi i ostalim rijekama na teritoriji opštine.

Mještani: Ne damo Bjelavu i Malu Bjelavu

Početkom aprila fočansko preduzeće „Srbinjeputevi“ započelo je pripremne radove na izgradnji mini hidrocentrala Bjelava i Mala Bjelava na istoimenoj rijeci što je...

OO SDS Foča: Izjave Begije Smajić vrijeđaju pripadnike srpskog naroda

U saopštenju dostavljenom medijima OO SDS-a Foča navodi se da je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske čija je tema bila...

Osumnjičen da je namjerno vozilom udario pješaka

Fočanska policija uhapsila je muškarca čiji su inicijali M.N. iz Foče koji je vozilom zadao teške povrede sugrađaninu sa inicijalima M.N, saopšteno...