Насловна Друштво Богат програм Јануарских свечаности

Богат програм Јануарских свечаности

-5.5 C
Foča

И ове године, поводом новогодишњих и божићних празника, Фочаци ће имати прилику да уживају у бројним садржајима традиционалних Јануарских духовних и културних свечаности, које организује локална управа.

Свечности ће почети 18. децембра Мини сајмом креативаца на Градском тргу, а завршиће се 31. јануара Избором најбољих спортиста Фоче у Градском позоришту.

Уз редовне садржаје Јануарских свечаности, као што су концерт КУД-а „Фоча“, заједнички одлазак у сјечу бадњака, прослава 9. јануара- Дана Републике Српске, Светосавска академија и излет на Планинарски дом, Јануарске свечаности су богатије за позоришну представу, изложбу слика Станка Родића и књижевно вече са Нелетом Карајлићем.

Организованог дочека Нове године по Грегоријанском календару неће бити, али хоће Српске нове године по Јулијанском календару, 13. јануара.

На Градском тргу свираће Ансамбл „Боеми“ из Ужица, уз кувано вино и чај и новогодишњи ватромет.

Детаљни термини свих садржаја Јануарских свечаности биће објављени наредне седмице.

Последњи текстови

Фоча и Плужине прекограничном сарадњом унапређују туристичку понуду

У Фочи је данас представљен пројекат прекограничне сарадње ове општине са Плужинама у Црној Гори под називом “Туризам, адреналин и рафтинг авантура -  Т.А.Р.А”,...

Средњошколци упознати са начинима поступања у кризним ситуацијама

Цивилна заштита општине Фоча одржала је предавање фочанским средњошколцима о земљотресу, противпожарној заштити и пословима којима се ова јединица бави.

Сунчано уз умјерену облачност

У Републици Српској и ФБиХ данас ће преовладавати претежно сунчано вријеме, уз пролазну умјерену облачност са запада које ће захватити већину крајева.

Митрополит Хризостом служи у Светосавском храму у Фочи

Светом литургијом и славским обредом највећа српска православна светиња у БиХ, Храм Светог Саве у Фочи, прославиће у понедјељак свог небеског заштитника.

Претежно сунчано уз локално малу облачност

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано вријеме, уз локално малу облачност и највишу дневну температуру ваздуха до...