Насловна Друштво Bogosluženja na Krstovdan, Bogojavljenje i Svetog Jovana

Bogosluženja na Krstovdan, Bogojavljenje i Svetog Jovana

-2 C
Foča

Povodom velikih hrišćanskih praznika, Krstovdana, Bogojavljenja i Svetog Jovana, u Fočanskim hramovima bogosluženja će se obaviti po sljedećem rasporedu.

Na Krstovdan, 18.januara, u hramu Svetog Save od 7 časova služiće se liturgija, nakon koje će se obaviti Veliko osvećenje vode.

Istog dana, od 18 časova služiće se praznično večernje uoči Bogojavljenja.

Na Bogojavljenje, 19.januara, jutrenje počinje u 8 časova, nakon kojeg slijedi liturgija i Veliko osvećenje vode. U 18 časova je večernje bogosluženje uoči Svetog Jovana.

Na praznik Svetog Jovana Krstitelja, 20.januara, jutrenje počinje u 8 časova nakon kojeg će se služiti liturgija. Večernje bogosluženje je u 18 časova.

U crkvi Svetog Nikole na Krstovdan, u nedelju 18. januara, u 6 časova, obaviće se Veliko osvećenje vode, nakon čega sveštenici kreću u blagosiljanje domova po gradu.

Na Bogojavljenje, 19. januara, od 9 časova služiće se liturgija u sklopu koje će se obaviti Veliko osvećenje vode, a večernja služba od 16 časova.

Na praznik Sabor Svetog Jovana Krstitelja liturgija u crkvi Svetog Nikole biće služena od 9 časova.

Последњи текстови

Предузетници у Улици Мома Кочовића незадовољни режимом саобраћаја

Купци би куповали у Улици Мома Кочовића, коју у посљедње вријеме избјегавају, јер уз уредно плаћену робу, незаобилазно је и да плате казну због...

Одбојаши Маглића нису успјели да изборе плеј-оф, пораз кошаркаша у Зворнику

Одбојкаши Маглића нису успјели да изборе пласман у доигравање за првака БиХ, пошто су у посљедњем, 18. колу Премијер лиге БиХ, пред подјелу лиге...

НП „Сутјеска“ велико градилиште- обнављају се девастирани павиљони

Национални парк „Сутјеска“ ових дана је велико градилиште- у току је обнова више туристичких објеката, који су дуги низ година били девастирани и неупотребљиви.

Фочански спелеоспасиоци на вјежби у Дубровнику

На позив Хртватске горске службе станице Дубровник, припадници Спелеоспасилачке службе Републике Српске, станица Фоча учествовали су у суботу на вјежби "Зидине 2020"...

Лазарево: Водопропусна решетка оштетила возило

У Улици цара Лазара у Фочи јутрос је оштећен аутомобил којем је, наиласком на водопропусну решетку, пукла гума и искривиле се фелна...