Насловна Друштво Bogosluženja na Krstovdan, Bogojavljenje i Svetog Jovana

Bogosluženja na Krstovdan, Bogojavljenje i Svetog Jovana

23.9 C
Foča

Povodom velikih hrišćanskih praznika, Krstovdana, Bogojavljenja i Svetog Jovana, u Fočanskim hramovima bogosluženja će se obaviti po sljedećem rasporedu.

Na Krstovdan, 18.januara, u hramu Svetog Save od 7 časova služiće se liturgija, nakon koje će se obaviti Veliko osvećenje vode.

Istog dana, od 18 časova služiće se praznično večernje uoči Bogojavljenja.

Na Bogojavljenje, 19.januara, jutrenje počinje u 8 časova, nakon kojeg slijedi liturgija i Veliko osvećenje vode. U 18 časova je večernje bogosluženje uoči Svetog Jovana.

Na praznik Svetog Jovana Krstitelja, 20.januara, jutrenje počinje u 8 časova nakon kojeg će se služiti liturgija. Večernje bogosluženje je u 18 časova.

U crkvi Svetog Nikole na Krstovdan, u nedelju 18. januara, u 6 časova, obaviće se Veliko osvećenje vode, nakon čega sveštenici kreću u blagosiljanje domova po gradu.

Na Bogojavljenje, 19. januara, od 9 časova služiće se liturgija u sklopu koje će se obaviti Veliko osvećenje vode, a večernja služba od 16 časova.

Na praznik Sabor Svetog Jovana Krstitelja liturgija u crkvi Svetog Nikole biće služena od 9 časova.

Последњи текстови

Аква парк „Ушће“: Безбједност посјетилаца на високом нивоу

Фочански  Аква парк „Ушће“ ради уз поштовање свих мјера и препорука Института за јавно здравство Републике Српске. Техничка исправност воде у базенима...

ПУ Фоча: Повећан криминалитет у односу на јули прошле године

На подручју надлежности Полицијске управе Фоча у јулу је евидентирано 25 кривичних дјела, што је за 32 одсто више него у истом...

Детаљи смрти мушкарца извученог из Дрине након сутрашње обдукције

Идентитет и узрок смрти мушкарца чије је беживотно тијело јуче извучено из Дрине још увијек је непознат. Чека се обдукција, након чега...

Ретестирања након изолације за раднике већих колектива

Општински штаб за ванредне ситуације у Фочи констатовао је данас да се епидемиолошка ситуација  на подручју ове локалне заједнице држи под контролом.

Два осуђеника заражена короном са блажим симптомима у изолацији

У Казнено-поправном заводу Фоча потврђено је присуство вируса корона код два осуђеника, који су изоловани и имају блаже симптоме, рекао је Радио...