Насловна Друштво Bogosluženja na Krstovdan, Bogojavljenje i Svetog Jovana

Bogosluženja na Krstovdan, Bogojavljenje i Svetog Jovana

8.3 C
Foča

Povodom velikih hrišćanskih praznika, Krstovdana, Bogojavljenja i Svetog Jovana, u Fočanskim hramovima bogosluženja će se obaviti po sljedećem rasporedu.

Na Krstovdan, 18.januara, u hramu Svetog Save od 7 časova služiće se liturgija, nakon koje će se obaviti Veliko osvećenje vode.

Istog dana, od 18 časova služiće se praznično večernje uoči Bogojavljenja.

Na Bogojavljenje, 19.januara, jutrenje počinje u 8 časova, nakon kojeg slijedi liturgija i Veliko osvećenje vode. U 18 časova je večernje bogosluženje uoči Svetog Jovana.

Na praznik Svetog Jovana Krstitelja, 20.januara, jutrenje počinje u 8 časova nakon kojeg će se služiti liturgija. Večernje bogosluženje je u 18 časova.

U crkvi Svetog Nikole na Krstovdan, u nedelju 18. januara, u 6 časova, obaviće se Veliko osvećenje vode, nakon čega sveštenici kreću u blagosiljanje domova po gradu.

Na Bogojavljenje, 19. januara, od 9 časova služiće se liturgija u sklopu koje će se obaviti Veliko osvećenje vode, a večernja služba od 16 časova.

Na praznik Sabor Svetog Jovana Krstitelja liturgija u crkvi Svetog Nikole biće služena od 9 časova.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...