Насловна Друштво Brazilci nastavljaju da promovišu „Sutjesku"- snimili šest spotova

Brazilci nastavljaju da promovišu „Sutjesku”- snimili šest spotova

20.8 C
Foča

Popularni brazilski rok-bend “Fresno” premijerno je danas na brazilskoj MTV emitovao drugi spot snimljen u Nacionalnom parku “Sutjeska”. Brazilci su u avgustu prošle godine na Tjentištu snimili spot za pjesmu “Acordar” (“Probudi se”), koji je objavljen u novembru, ali su sve do danas krili da su snimili još pet spotova za akustične verzije svojih pjesama. U banjalučkoj marketing agenciji Mania, koja je snimila spotove ističu da su članovi benda ,,Fresno’’, koji su iz dalekog Brazila došli u Republiku Srpsku da snime spotove u Nacionalnom parku ,,Sutjeska’’ pokazali da zaljubljenici u umjetnost ne poznaju granice i da imaju moć da spoje naizgled nespojivo.  U ovoj agenciji napominju da je nakon pola godine došlo vrijeme da se objavi preostalih pet spotova za akustične verzije pjesama, koje je Mania realizovala volonterski. Tajna čuvana pola godine, svoju premijeru doživjela je na MTV Brazil, emitovanjem prvog od pet spotova za pjesmu Infinito, snimljenog na Zelengori, što je naišlo na ogromno interesovanje ljubitelja ovog popularnog benda, ističu u agenciji. Posebno zanimljivo je da se ovaj projekat zove,,Srpska Sessions”, a narednih pet sedmica će se predstavljati po jedan novi spot koji prikazuje ljepote Srpske.

FRESNO INFINITO

Članovi benda „Fresno“ opčinjeni su ljepotama i simbolikom Nacionalnog parka „Sutjeska“ i spomenika na Tjentištu.

Frontmen benda Lukas Silveira objašnjava da su snimanje spota za pjesmu “Acordar” završili nekoliko dana ranije, te da su, pošto je spot u jednom kadru, mogli odmah da vide rezultat, kojim su bili oduševljeni.

“  I nama i ljudima iz agencije Mania javila se želja da se ne zaustavimo na samo jednom snimanju, pa nam je ponuđeno da snimimo još nekoliko jednostavnih akustik spotova, što smo naravno prihvatili. U pripremi našeg dolaska stekao sam utisak da će ovo biti kvalitetna saradnja, što je i bio slučaj, ali posebno me oduševilo što su volonterskim angažmanom podržali naše preostale akustik spotove“, rekao je Silveira.

 

Režiser spota Dajan Javorac kaže da je veliki izazov spojiti dvije vrste umjetnosti- muziku i film, a u ovom slučaju i dvije kulture.  “ Ovo je idealna prilika da se mi iz Republike Srpske dokazujemo na svjetskom nivou, da predstavimo ne samo našu državu, već i kulturu. Kada smo snimili spot za pjesmu,,Acordar’’, osjetili smo veliko olakšanje, jer je to bilo dosta bolje od planiranog, pa smo poneseni rezultatom snimanja, odlučili smo da nastavimo saradnju”, kaže Javorac.

On je naglasio da su za vrijeme putovanja i snimanja često uživali u njihovim akustičnim verzijama, tako da su došli na ideju da snime upravo te akustične verzije. “Cilj nije bio tehnički izazov, već baš suprotno, što jednostavnije snimanje, da bude što prirodnije, intimnije i da ništa ne odvlači pažnju od pjesme”, rekao je Javorac.

Sa albuma ,,Infinito’’, Fresno će višemilionskoj publici u Brazilu predstaviti i spotove akustičnih verzija svojih pjesama ,,Sutjeska/Farol’’, ,, CadaPoça’’, ,,EuSou A Maré Viva’’i ,,Sobreviver e Acreditar’’.

Iz agencije Mania podsjećaju da, u saradnji sa OK festom nekoliko godina aktivno rade na promociji Nacionalnog parka ,,Sutjeska’’, a ova saradnja je već izrodila spotove za ,,Orthodox Celts” iz Srbije, ali i za bend “Sopot” iz Banjaluke, kao i promotivni video za Nacionalni Park ,,Sutjeska’’.

Последњи текстови

У току уређење локалних путева

У Фочи је у току санација локалних и некатегорисаних путева, као и реконструкција градских улица у оквиру праве фазе Програма уређења градског...

Крв даровало 20 припадника ПУ Фоча

Акцији добровољног давања крви МУП-а Српске данас се у Служби за трансфузијску медицину у фочанској Универзитетској болници одазвало 20 припадника Полицијске управе...

Облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом, пљусковима и локално обилнијим падавинама, уз пад температуре.

До краја септембра повремене обуставе саобраћаја на подручју Фоче

Због санације саобраћајница оштећених током реконструкције градске водоводне мреже, до 30. септембра долазиће до повремених обустава саобраћаја на градском подручју, саопштено је...

ОК Фест помјерен за јули наредне године

Седми Нектар ОК Фест, који је требало да почне за неколико дана на Тјентишту, отказан је због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској...