Насловна Друштво Brojnim aktivnostima Crveni krst u Foči obilježio „Nedjelju djeteta“

Brojnim aktivnostima Crveni krst u Foči obilježio „Nedjelju djeteta“

28 C
Foča

Tradicionalno, Crveni krst Republike Srpske i ove godine obilježio je „Dječiju nedjelju“.

Crveni krst RS obezbijedio je svim opštinskim organizacijama propagandni materijal, dok je novac za donacije i poklone obezbijeđen iz mnogobrojnih projekata.

Svim organizacijama koje rade sa djecom podjeljeni su leci i plakate, što je bio početak obilježavanje sedmice kada se fokusiramo na prava svakog djeteta, koja su ustanovljena Međunarodnom konvencijom o pravima djeteta, još 1989. godine, kaže Snežana Kovač, sekretar Crvenog krsta u Foči: „Posjetili smo deset porodica sa troje i više djece, kojima smo uručili posteljine, obuću i odjeću, te higijenske pakete. Takođe obišli smo Dječije odjeljenje Univerzitetske bolnice u Foči i podjelili poklon pakete za 11 mališana koji su se liječili u bolnici, a odjeljenju poklonili dječiju auto-sjedalicu, koja će im koristiti“, kaže Kovačeva.

visegrad-1

Fočanski Crveni krst posjetio je i Zavod za zaštitu ženske djece i omladine u Višegradu, u kojem borave i štićenice iz našeg grada: „To nam je veoma bitna aktivnost jer u Domu u Višegradu ima oko 176 štićenica, među kojima su i korisnice iz Foče. Njima smo uručili higijenske pakete, hranu i odjeću, a nagnadno ćemo im dostaviti 50 pari obuće koja im je potrebna“, zaključila je Snežana Kovač.

Crveni krst u Foči od danas je bogatiji za novih 25 članova, jer su im u posjeti bili učenici petog razreda Osnovne škole „Veselin Masleša“, koji su se upoznali sa radom i aktivnostima ove organizacije, te postali njeni članovi i volonteri.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...