Насловна Сервис Букте пожари: Ватрогасци за дан интервенисали пет пута

Букте пожари: Ватрогасци за дан интервенисали пет пута

-2.4 C
Foča

Фочански ватрогасци и даље имају пуне руке посла. Само током јучерашњег дана интервенисали су пет пута.  

У Рјечици и Драгочави горјело је ниско растиње, а ватра је захватила и трафостаницу, док је у Драгојевићима, Буновима и Трновачама горјела шума. Брзом интервенцијом пожари су стављени под контролу, а  ватрогасци апелују на становништво да не пале ватру на отвореном.

У Територијалној ватрогасној јединици кажу да је узрок пожара  људски фактор,односно немар становништва при чишћењу пољопривредних имања и остављања неугашене ватре у близини шуме.

-Пожар је захватио трафостаницу у Драгочави и оштетио каблове, док је у Буновима горјела шума у близини једне викендице. Остали пожари нису пријетили становништву- рекао је командир Територијалне ватрогасне јединице Радојица Малиш.

Упркос бројним упозорењима о превентивним мјерама заштите од пожара, у прољећним мјесецима фочански ватрогасци имају пуне руке посла. 

-Људи чисте баште и пале коров, те због вјетра долази до ширења ватре. Апелујем на грађане да избјегавају паљење корова на отвореном- рекао је Малиш.

Због бројних пожара посљедњих дана ватрогасци не стижу правовремено да реагују на свим локацијама. У Пољице, код Миљевине, јуче нису стигли јер су у исто вријеме све ватрогасне екипе биле заузете гашењем два пожара на територији Фоче.

– Имали смо позив од мјештана Пољица. Међутим, због гашења пожара у Рјечици и Трновачама нисмо били у могућности да интервенишемо. Према нашим сазнањима пожар су највјероватније угасили мјештани или се у току ноћи сам угасио, јер нисмо имали даљих позива у вази са тим пожаром- рекао је Малиш.

Протеклог мјесеца фочански ватрогасци интервенисали су више од тридест пута, док су од почетка године угасили 72 пожара.

Подсјетили су да је Законом о заштити од пожара забрањено паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице и предузимања свих неопходних радњи с циљем спречавања ширења ватре.

Посљедњи текстови

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...

Православна Нова година дочекана на Градском тргу

Уз топле напитке и музику са разгласа Фочаци су на Тргу краља Петра дочекали Нову годину по Јулијанском календару.

Дародавци из aуто-праонице „Славица“ пакетићима обрадовали фочанске малишане

Како би увеличали празничну атмосферу у Фочи и оживјели дух прославе Православне нове године, дародавци из Самоуслужне ауто-праонице „Славица“ синоћ су на...