Насловна Друштво Цапе-Устиколина: Акције уређења инфраструктуре и очувања природе

Цапе-Устиколина: Акције уређења инфраструктуре и очувања природе

22.3 C
Foča

Становници фочанске мјесне заједнице Цапе-Устиколина ових дана су извели више акција раскресивања растиња око далековода и уређења локалног пута, те уклањања дивљих депонија.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Цапе-Устиколина Милан Гаговић каже је раскресана траса далековода са којег се струјом напаја ово гранично подручје са Федерацијом БиХ, те да је на локалном путу од Паунаца до војних објеката у Филиповићима, па даље све до Цапа, у више етапа посјечено растиње, направљена проширења и очишћен коловоз.

Гаговић је истакао да је у свакој од акција учествовало по више од 20 мјештана и то сложно Срби и Бошњаци.

Он је навео да је у посљедњој акцији, уз раскресивање и уређење локалног пута, уклоњено и више депонија смећа, које поред пута на дионици од Паунаца до војних објеката најчешће остављају излетници.

И овога пута, Устикољани су имали подршку општине Фоча.

„Општина је финансирала нафту, а ја сам уступио грађевинску машину скип, тако да бих се захвалио општини која нам увијек изађе у сусрет у оваквим приликама. Апеловао бих на све грађане који долазе на тај простор да не бацају смеће, јер стварно је ружно видјети како уништавамо околину, а уништавајући околину, уништавамо сами себе“, упозорио је Гаговић.

Он је најавио да ће акција уклањања дивљих депонија, уз садњу дрвећа, ускоро бити настављена и то уз помоћ општинског радног вода и ученика фочанске Богословије и студената.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...