Насловна Друштво Црвени крст свакодневно у хуманој мисији

Црвени крст свакодневно у хуманој мисији

9 C
Foča

Од  7. до 15. децембра обиљежава се Недјеља упозорења на опасност од мина, у оквиру које је Црвени крст Републике Српске организовао активности на ову тему.

Фочански Црвени крст, поред активности о упозорењу на опасности од мина проводи и бројне друге акције.

Општинска организација Црвеног крста Вишеград побједник је Регионалног такмичења под називом „Упозорења на опасност од мина“, а они ће регију Стара Херцеговина представљати на републичком такмичењу.

Секретар Регионалне организације Црвеног крста Стара Херцеговина, Снежана Ковач истиче да је у оквиру ове недjеље отворен и ликовнии литерарни  конкурс на ову тему.

Фочански Црвени крст у протеклих неколико мјесеци може се похвалити бројним хуманитарним акцијама у којима су помогли социјално-угрожене категорије, вишечлане породице, особе са инвалидитетом.

У овој седмици уручиће и поклоне за 32 породице из алтернативног смјештаја у Миљевини које ће се уселити у нове зграде на Бараковцу.

Док су боравили у колективном смјештају у Миљевини Црвени крст је био присутан и помагао. Добро је да су направљене зграде за ове породице, да и они живе у условима вриједним људског достојанства. Уручићемо им поклоне са основним потрепштинама како би знали да смо и даље уз њих- рекла је Ковачева.

Скоро све своје активности Организација Црвеног крста у Фочи проводи помоћу бројних пројеката на које се пријаве. У већини случајева, помоћу тих пројеката обезбјеђују гардеробу, хигијенски материјал и храну, додаје Ковачева.

Кроз пројекте не добијамо финансијска средства која би Организацији много значила, а грантови које добијамо некада нису довољни, јер смо често приморани да од средстава којима располажемо одвојимо за куповину хигијенског материјала, као што су пелене за старија лица- истакла је Ковачева.

У сарадњи са Канцеларијом за странце БиХ Општинска организација Црвеног крста у Фочи у неколико наврата је донирала гардеробу и храну за мигранте који су се нашли на подручју наше општине.

Последњи текстови

Данас Васкршње задушнице

Српска православна црква и вјерници обиљежавају данас Велике или Васкршње задушнице, као знак сјећања на све преминуле, када се посјећују гробља и...

Вукови у Јечмиштима заклали три овце

У селу Јечмишта, у мјесној заједници Челебићи, вукови су заклали двије овце и јагње причинивши штету власнику Милошу Каровићу, који се годинама...

Спомен црква у Јошаници прикључена на електромрежу

Спомен црква Светих Ћирила и Методија у изградњи у фочанској мјесној заједници Јошаница прикључена је на електромрежу. Средства за...

Изведена монодрама „Мудри и јуначни војвода Јанко Катић“

Монодрама „Мудри и јуначни војвода Јанко Катић“, коју је написао врстан познавалац историје и познати српски књижевник Милован Витезовић,...

КУД „Фоча“: Чувари народне традиције

Културно-умјетничко друштво „Фоча“ већ девет година окупља дјецу и младе са циљем очувања и његовања традиције фолклора и народног стваралаштва. Редовни су...