Насловна Друштво Dan boraca VRS u Foči

Dan boraca VRS u Foči

28 C
Foča

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na centralnom spomeniku poginulim borcima i civilima, te služenjem pomen-parastosa, Boračka organizacija opštine Foča obilježila je Dan boraca Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Predsjedništva BO Foča Srđan Stanković istakao je da u ovoj organizaciji mogu biti zadovoljni statusom boraca, ali da još uvijek ima porodica koje nisu stambeno zbrinute. „ Smjestili smo oko 90 odsto porodica poginulih boraca, ali nam se javljaju i oni koji nikad nisu konkurisali, koji su odselili u Srbiju, kao i oni koji su prije 20 godina smješteni u montažne kuće,  kojima je istekao rok trajanja, tako da će i oni sad doći na listu“, rekao je Stanković. On je naveo da je i dalje veliki problem zapošljavanje djece poginulih boraca.

Predsjednik Skupštine BO Foča Miloš Tomović istakao je da obilježavanjem ovog datuma, bivši borci evociraju uspomenu na poginule saborce. „Ne damo da njihova djela padnu u zaborav i na ovaj način čuvamo Republiku Srpsku“, rekao je Tomović.

 dan-boraca1

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić je rekao da sjećanje na poginule borce mora vječno da traje, te da je ovo obilježavanje najmanje čime društvo može da im se oduži. „Ovo je najmanje što možemo da damo i da učinimo za njih, a sjećanje je ono što treba vječno da ostane. Narod koji se ne sjeća svojih predaka i istorije, i narod koji ne njeguje svoju tradiciju nema ni budućnost“, naveo je Mašić.

Nakon polaganja cvijeća i pomen parastosa, delegacije su obišle spomen sobu, a obilježavanje Dana boraca VRS završeno je koktelom, koji je Boračka organizacija priredila u univerzitetskoj čitaonici Centra za kulturu i informisanje.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...