Насловна Друштво Dan RS: Služen pomen i položeno cvijeće na centralni spomenik u Foči

Dan RS: Služen pomen i položeno cvijeće na centralni spomenik u Foči

1 C
Foča

Krsna slava i Dan Republike Srpske u Foči su obilježeni pomen parastosom za poginule borce, koji je služen na Gradskom groblju, te posjetom spomen sobi i polaganjem cvijeća na centralnom spomeniku.

Svečanom koktelu, koji je u Centru za kulturu i informisanje priredio načelnik opštine Radisav Mašić, prisustvovao je veliki broj građana i predstavnika javnog života opštine.

Načelnik Mašić je istakao da je 9. januar dan kada se srpski narod prisjeća događaja koji su prethodili stvaranju Republike Srpske.

„U isto vrijeme, ovo je dan kada sami sebi još jednom dajemo obavezu da se o porodicama onih, koji su za Republike Srpsku dali najviše, pobrinemo da se bar malo odužimo, onoliko koliko se može, a nikad ne može onoliko koliko treba, i da im im ukažemo znak pažnje“, rekao je Mašić, čestitavši građanima Foče današnji praznik.

Nekadašnji borci Vojske Republike Srpske ističu da je Krsna slava Republike simbol svih vrijednosti za koje su se borili. Dušan Đurić – Bale, koji je u Foču došao kao dobrovoljac iz Srbije i tu se za stalno nastanio, kaže da mu je 9. januar najsrećniji dan u životu.

„ Zajedno sa svojim saborcima, uspio sam da se izborim za Republiku u kojoj sva djeca mogu da uče vjeronauku i da spoznaju  ko su i odakle su postali“, rekao je Đurić.

Njegov saborac Nenad Ikonić kaže da je Krsna slava svetinja za sve borce.

„U našu državu su utkani životi fočanske omladine, kao što je to i širom Republike Srpske, mada država i opština to ne vraćaju na onaj način na koji bi trebalo“, rekao je Ikonić.

Dan Republike Srpske je dan kada se svi u Republici Srpskoj pozivaju na zajedništvo i prijateljstvo, te na međusobnu solidarnost, poručeno je sa proslave u Foči.

Последњи текстови

Епидемиолошка ситуација и даље забрињавајућа- поштовање мјера једини вид борбе против короне

Податак да се сваког дана у Фочи око 50 пацијената јави за снимање плућа довољно говори колико је епидемиолошка ситуација забрињавајућа и...

Преминуо Немања Старовић

Двадесетседмогодишњи Немања Старовић из Фоче преминуо је од посљедица изазваних ковидом 19 у Општој болници у Невесињу, потврдила је његова породица.

Млади Фочаци поручили: Насиље над женама да се не прећуткује, већ да се реагује

Међународна организација за миграције ИОМ организовала је данас у Фочи „Наранџасту шетњу“ као вид подршке женама жртвама насиља, а у оквиру кампање...

Шетња у знак подршке жртвама насиља

Млади окупљени кроз пројекат "Подршка младима у локалним заједницама БиХ" који имплементира Међународна организација за миграције у недјељу, 29. новембра шетају Фочом...

Воће и сокови за Болницу од Кладионица “Моцарт”

Спортске кладионице “Моцарт” поклониле су Универзитетској болници Фоча витаминске пакете, тачније свјеже воће и сокове, за љекаре и медицинске сестре и техничаре...