Насловна Друштво Дезинфекција возила на улазу у град

Дезинфекција возила на улазу у град

17.8 C
Foča

Кризни штаб општине Фоча донио је мјеру да грађани, који у Фочу долазе из других општина у БиХ, у којима су регистровани случајеви заражених вирусом корона, морају на јавним мјестима да користе заштитну опрему- маске и рукавице, те да изврше дезинфекцију возила на улазу у град.

Улаз возила из других општина контролише полиција заједно са припадницима Цивилне заштите, који на контролним тачкама врше дезинфекцију.

Замјеник начелника Зоран Елез истиче да је ово мјера појачане превентиве.

„Контролне тачке на подручју општине Фоча отварамо у циљу контроле и поштовања мјера превентиве. Нико са контролних тачака није враћен нити ће бити враћен, дакле, то је чисто из превентиве“, истакао је Елез.

Кризни штаб је препоручио грађанима Фоче који раде на подручју других општина да се максимално придржавају свих заштитних мјера.

„Ту прије свега мислимо на што мање кретања и личног контакта, придржавање прописане дистанце, ношење заштитне опреме и појачану хигијену“, навео је Елез.

На данашњој сједници Кризног штаба донесена је одлука да се редукују линије градског превоза, тачније да се укину све аутобуске линије изузев оних које користе радници Универзитетске болнице и фабрике текстила на Велечеву.

На подручју општине Фоча нема заражених вирусом корона, а у кућној изолацији је 136 лица која су дошла из заражених подручја.

Посљедњи текстови

Фоча добила терен за шах на отвореном

Грађани Фоче добили су терен за шах на отвореном, па ће Трг 9. јануар убудуће бити мјесто окупљања љубитеља древне игре. Оцртавање...

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  и сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана...

Пронађено тијело Благоја Гавриловића

Беживотно тијело седамдесетосмогодишњег Благоја Гавриловића, чији нестанак је пријављен Полицијској управи Фоча у недјељу, пронађено је на ширем локалитету села Радићи, на...

Дио Обилићева сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже дио насеља Обилићево, изнад Градског стадиона, сутра ће бити без напајања електричном енергијом. Прекид у...

Миљевина без воде

Због поправке квара на цјевоводу насеље Миљевина тренутно је без воде, потврђено је у предузећу Извор. У Извору нису...