Насловна Друштво Дезинфекција возила на улазу у град

Дезинфекција возила на улазу у град

-4.6 C
Foča

Кризни штаб општине Фоча донио је мјеру да грађани, који у Фочу долазе из других општина у БиХ, у којима су регистровани случајеви заражених вирусом корона, морају на јавним мјестима да користе заштитну опрему- маске и рукавице, те да изврше дезинфекцију возила на улазу у град.

Улаз возила из других општина контролише полиција заједно са припадницима Цивилне заштите, који на контролним тачкама врше дезинфекцију.

Замјеник начелника Зоран Елез истиче да је ово мјера појачане превентиве.

„Контролне тачке на подручју општине Фоча отварамо у циљу контроле и поштовања мјера превентиве. Нико са контролних тачака није враћен нити ће бити враћен, дакле, то је чисто из превентиве“, истакао је Елез.

Кризни штаб је препоручио грађанима Фоче који раде на подручју других општина да се максимално придржавају свих заштитних мјера.

„Ту прије свега мислимо на што мање кретања и личног контакта, придржавање прописане дистанце, ношење заштитне опреме и појачану хигијену“, навео је Елез.

На данашњој сједници Кризног штаба донесена је одлука да се редукују линије градског превоза, тачније да се укину све аутобуске линије изузев оних које користе радници Универзитетске болнице и фабрике текстила на Велечеву.

На подручју општине Фоча нема заражених вирусом корона, а у кућној изолацији је 136 лица која су дошла из заражених подручја.

Последњи текстови

У Фочи откривено кријумчарење најмање 30.000 кутија цигарета

На подручју Фоче четири лица су учествовала у кријумчарењу најмање 30.000 кутија цигарета из Црне Горе у БиХ, избјегавајући мјере царинске контроле,...

Полицајци даровали крв

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча поводом обиљежавања Дана полиције Републике Српске, а у складу са потребама Завода за трансфузијску медицину Републике Српске,...

Цивилна заштита: Предузеће „Извор“ надлежно за дезинфекцију стубишта стамбених зграда

Општински штаб Цивилне заштите позвао је грађане који имају недоумице у вези са чишћењем и дезинфекцијом заједничких просторија у стамбеним зградама да...

У претходна три мјесеца Фоча постала богатија за 30 беба

У претходна три мјесеца у Фочи рођено је 30 беба. У јануару смо постали богатији за пет, у фебруару 16 и у...

Подјела маски пензионерима искључиво уторком и петком од 7.00 до 10.00

Из Цивилне заштите подсјећају лица старија од 65 година да по заштитну маску у њихове просторије могу доћи искључиво уторком и петком...