Насловна Друштво Дипломци Медицинског факултета у Фочи тражени широм региона

Дипломци Медицинског факултета у Фочи тражени широм региона

7.4 C
Foča

Додјелом диплома и полагањем Хипократове заклетве, 111 дипломаца четири студијска програма Медицинског факултета у Фочи свечано је ступило у љекарску професију, а уједно су промовисана два магистра медицинских наука, један мастер здравствене његе и два мастера специјалне едукације и рехабилитације. На церемонији у Градском позоришту, дипломе су добила 52 доктора медицине, 20 доктора стоматологије, 21 медицинар здравствене његе и 18 професора специјалне едукације и рехабилитације који су студије завршили у протеклих годину дана.

?

Миланка Тривковић из Зворника љекарску професију потврђује са просјеком 9,76 и титулом најбољег студента студијског програма Медицина. Дугогодишњи труд, рад и учење већ је крунисала запослењем у зворничком Дому здравља.

-Медицина је јако захтјевна, тражи пуно одрицања, труда и рада, али ко се пронађе у томе и воли је, истраје и успије на крају. Поносна сам на ову награду, а тренутно радим као као доктор породичне медицине у Дому здравља у Зворнику, задовољна сам заиста-рекла је Тривковићева.

?

Дипломци Медицинског факултета у Фочи тражени су широм региона. Како би квалитетом били још конкурентнија високошколска установа, најављени су и планови за наредни период, међу којима су модернизација наставе, акредитација студијских програма-специјалне едукације и рехабилитације и здравствене његе, инфраструктурни пројекти и проширење капацитета зграде Факултета.

-Први план је увођење наставе на енглеском језику, то је оно што је кључно за наредну годину. Имаћемо неких педесетак страних студената и то ће бити много значајно за интернационализацију нашег факултета, универзитета и локалне заједнице. Наше докторске студије и Центар за биомедицинска истраживања већ дају велике резултате, објављују се научно-истраживачки радови у озбиљним часописима на сци листи-рекао је Дејан Бокоњић, декан Факултета.

?

Медицински факултет у Фочи за 26 година постојања и рада израстао је у у озбиљну и респектабилну институцију посвећену највишим стандрадима у образовању и научном истраживању. Са правом важи за перјаницу Универзитета у Источном Сарајеву.

-То је најбољи факултет нашег Универзитета, по томе што је једини који је већ у јуну испунио уписну квоту, затим према броју пројеката у којем учествују наши наставници и сарадници, према броју цитата и објављених радова у међународним часописима са импакт фактором, као и према квалитету размјене студената и асистената-навео је Милан Кулић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву.

?

Факултет данас има четири студијска програма – медицина, стоматологија, здравствена њега и специјална едукација и рехабилитација, а 2014. године заживио је и трећи циклус студија. На факултету тренутно студира око 1.500 студената из Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.

Досад постигнути резултати Медицинског факултета гаранција су дуговјечности искључиво на квалитету.

Последњи текстови

Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

Да се отпад и материјали из природе могу претворити у нешто лијепо и корисно, изложбом скулптура израђених од рециклираног материјала показали су фочански средњошколци....

Јединствена фочанска природа на екранима Мадрида

Видео Туристичке организација Републике Српске „Ништа пуно али пуно више“ (Nothing much but much more) освојио је гран-при за најбољи туристички филм...

У недјељу откривање бисте професору Мићу Машићу

У Средњошколском центру у Фочи, у недјељу ће свечано бити откривена биста покојног професора Мића Машића, саопштено је из ове установе.

У недјељу Светосавска академија- златник за прву бебу

Општина Фоча и Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, већ традиционално, уочи Савиндана, у недјељу 26. јануара, у Градском позоришту организоваће Светосавску академију.

Претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано, а увече се очекује наоблачење. Вјетар ће...