Насловна Друштво Дом здравља Фоча: Ограничити личне контакте и боравак на мјестима са већим...

Дом здравља Фоча: Ограничити личне контакте и боравак на мјестима са већим бројем људи

32.1 C
Foča

На територији општине Фоча нема потврђених ни сумњивих случајева обољења од новог вируса корона, док се у кућној изолацији налази пет особа које су допутовале из земаља у којима су потврђени случајеви инфекције вирусом корона, саопштено је из фочанског Дома здравља.

-Здравствено стање особа које су у изолацији прати се свакодневно, сви су без симптома и осјећају се добро. У претходном периоду за четири особе престала је мјера кућног надзора у трајању од четрнаест дана-наводи се у саопштењу.

Из Дома здравља су апеловали на особе које су у претходних четрнаест дана боравиле у некој од земаља у којима су регистровани случајеви оболијевања, те особе које су на привременом раду у тим земљама, а који долазе својим кућама  или у посјету родбини, да се искључиво телефонским путем јаве свом породичном доктору, Служби хитне медицинске помоћи или Хигијенско-епидемиолошкој служби, како би добили све потребне информације и смјернице.

-Наглашавамо да не треба да долазе у здравствену установу, како би се спријечила трансмисија на остале грађане, пацијенте и здравствене раднике-апеловали су из Дома здравља.

Грађане подсјећају на важност придржавања превентивних мјера у смислу одржавања личне хигијене – адекватно прање руку, провјетравање просторија и избјегавање непотребног доласка у установе колективног окупљања.

-Препоручује се грађанима Фоче да избјегавају путовање у земље у којима су већ потврђени случајеви новог вируса корона и сугерише ограничавање личних контаката и боравка на мјестима са већим бројем људи-истиче се у саопштењу Дома здравља.

Грађанима је посебно упућен апел да не подлијежу паници и не вјерују непровјереним информацијама, јер службе Дома здравља, а првенствено Хигијенско-епидемиолошка служба, проводе све мјере које су прописале надлежне институције, са којима се свакодневно одвија добра међусобна координација.

Посљедњи текстови

Почиње школа пливања, у току упис

На базенима Аква парка „Ушће“ у понедјељак, 11. јула, почиње школа пливања за дјецу узраста од пет до седам година.

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...