Насловна Друштво Дом здравља Фоча: Ограничити личне контакте и боравак на мјестима са већим...

Дом здравља Фоча: Ограничити личне контакте и боравак на мјестима са већим бројем људи

23 C
Foča

На територији општине Фоча нема потврђених ни сумњивих случајева обољења од новог вируса корона, док се у кућној изолацији налази пет особа које су допутовале из земаља у којима су потврђени случајеви инфекције вирусом корона, саопштено је из фочанског Дома здравља.

-Здравствено стање особа које су у изолацији прати се свакодневно, сви су без симптома и осјећају се добро. У претходном периоду за четири особе престала је мјера кућног надзора у трајању од четрнаест дана-наводи се у саопштењу.

Из Дома здравља су апеловали на особе које су у претходних четрнаест дана боравиле у некој од земаља у којима су регистровани случајеви оболијевања, те особе које су на привременом раду у тим земљама, а који долазе својим кућама  или у посјету родбини, да се искључиво телефонским путем јаве свом породичном доктору, Служби хитне медицинске помоћи или Хигијенско-епидемиолошкој служби, како би добили све потребне информације и смјернице.

-Наглашавамо да не треба да долазе у здравствену установу, како би се спријечила трансмисија на остале грађане, пацијенте и здравствене раднике-апеловали су из Дома здравља.

Грађане подсјећају на важност придржавања превентивних мјера у смислу одржавања личне хигијене – адекватно прање руку, провјетравање просторија и избјегавање непотребног доласка у установе колективног окупљања.

-Препоручује се грађанима Фоче да избјегавају путовање у земље у којима су већ потврђени случајеви новог вируса корона и сугерише ограничавање личних контаката и боравка на мјестима са већим бројем људи-истиче се у саопштењу Дома здравља.

Грађанима је посебно упућен апел да не подлијежу паници и не вјерују непровјереним информацијама, јер службе Дома здравља, а првенствено Хигијенско-епидемиолошка служба, проводе све мјере које су прописале надлежне институције, са којима се свакодневно одвија добра међусобна координација.

Последњи текстови

У току уређење локалних путева

У Фочи је у току санација локалних и некатегорисаних путева, као и реконструкција градских улица у оквиру праве фазе Програма уређења градског...

Крв даровало 20 припадника ПУ Фоча

Акцији добровољног давања крви МУП-а Српске данас се у Служби за трансфузијску медицину у фочанској Универзитетској болници одазвало 20 припадника Полицијске управе...

Облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом, пљусковима и локално обилнијим падавинама, уз пад температуре.

До краја септембра повремене обуставе саобраћаја на подручју Фоче

Због санације саобраћајница оштећених током реконструкције градске водоводне мреже, до 30. септембра долазиће до повремених обустава саобраћаја на градском подручју, саопштено је...

ОК Фест помјерен за јули наредне године

Седми Нектар ОК Фест, који је требало да почне за неколико дана на Тјентишту, отказан је због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској...