Naslovna Društvo Dostić i naredne četiri godine na čelu fočanskog SDS-a

Dostić i naredne četiri godine na čelu fočanskog SDS-a

18.5 C
Foča

Za predsjednika Opštinskog odbora SDS-a Foča, na današnjoj redovnoj izbornoj skupštini, izabran je Milivoje Dostić, koji je tu funkciju obavljao i prethodne dvije godine.

Od 191, Skupštini je prisustvovalo 139 delegata, a Dostić je kao jedini kandidat dobio 130 glasova, pa će i u naredne četiri godine voditi fočanski SDS.

Izabran je i 41 član Opštinskog odbora, dok će predsjednik Dostić naknadno kooptirati još deset članova.

Novi Opštinski odbor, kako je najavio Dostić, za koji dan održaće konstitutivnu sjednicu, nakon čega će izaći sa predlogom za kadidata za predsjednika SDS-a.

Dostic

Dostić, koji je ljekar u Univerzitetskoj bolnici Foča, rekao je Radio Foči da je izborna skupština pokazala snagu i jedinstvo, te da su to jedinstvo i visok stepen povjerenja i timskog rada garant dobre budućnosti SDS-a u Foči.

“Prvi i pravi test biće lokalni izbori naredne godine. Moramo ozbiljno shvatiti i razumjeti poruke naroda iz prethodnih godina. Redovni unutarstranački izbori predstavljaju prelomni trenutak za sve nas i na neki način novi početak SDS-a“, smatra Dostić.

On ističe da unutarstranački izbori na svim nivoima treba da dovedu do jačanja stranke i stranačke infrastrukure , kako kaže, izborom najkvalitetnijih i najboljih kadrova od predsjednika mjesnih odbora do predsjednika stranke.

„SDS  mora imati svoju politiku, koja će biti prepoznatljiva, prihvatljiva i održiva, jer je to državotvorna stranka koja je stvorila Republiku Srpsku i odbranila svoj narod od pripremljenog pogroma. Ako smo to mogli tada, nema opravdanja da to ne možemo i sada“, navodi Dostić.

On dodaje da će svoju energiju, znanje i iskustvo upotrijebiti da SDS vrati povjerenje među ljude, da se međusobno poštuju i uvažavaju.

„Moramo ići među narod i biti sa narodom. Jedino na takav način bićemo u direktnoj vezi sa članstvom, čuti mišljenje naroda o svim važnim pitanjima, definisati najvažnije probleme i prioritete i zajedno sa narodom napraviti planove i početi ih sprovoditi u djelo“, poručio je Dostić.

Kada je u pitanju izbor predsjednika stranke, Dostić je naveo da je želja fočanskog SDS-a da se postigne dogovor da se ide sa jednim kandidatom, te da će, ko god to bude, imati njihovu podršku.

Na izbornoj skupštini fočanskog SDS-a izabrano je i šest delegata za glavnu izbornu skupštinu SDS-a na kojoj će se polovinom juna birati novi predsjednik stranke.

Poslednji tekstovi

Počela rekonstrukcija Svetosavske ulice

Preduzeće „Srbinjeputevi“ počelo je prvu fazu rekonstrukcije Svetosavske ulice u Foči koja podrazumijeva zamjenu ivičnjaka i asfaltiranje kolovoza u dužini od 210...

Novi projekat- Rekonstrukcija vodovodne mreže u Miljevini

Opština Foča je obezbijedila novi projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u Miljevini , koji je sastavni dio druge faze rekonstrukcije vodovoda.Međunarodni ekspertski tim...

Foča i Plužine će zajedno unaprijediti sistem zaštite i spasavanja

Spasilačke službe Foče i Plužina zajedno će unaprijediti sistem zaštite i spasavanja u pograničnom pojasu, istaknuto je na drugom koordinacionom sastanku za...

Opština pomaže pčelarima

Udruženje pčelara „Polen“ Opština Foča pomoći će sa 6.000 KM, saopšteno je iz lokalne uprave. Pčelarima je ova godina...

Isplaćene po dvije stipendije studentima

Fočanskim studentima danas su isplaćene po dvije stipendije iz budžeta opštine. -Zbog pandemije virusa korona došlo je do blagog...