Naslovna Društvo Druženje novinara na Sutjesci: Očarani jedinstvenim ljepotama i skladom prirode

Druženje novinara na Sutjesci: Očarani jedinstvenim ljepotama i skladom prirode

-1 C
Foča

Predstavnici više medijskih kuća u RS i FBiH minulog vikenda uživali su u jedinstvenom ambijentu NP “Sutjeska” koji je po svojim vrijednostima i ljepotama biser ovog dijela Evrope. Nezaboravno trodnevno druženje treću godinu organizuje OK Fest, u susret festivalu za mlade koji će se na Tjentištu održati od 1.do 4.jula, uz podršku ovogodišnjeg prijatelja i sponzora festivala kompanije M:tel i Nektar piva.

Čari koje se mogu doživjeti samo na Sutjesci, osjetili su novinari iz Banjaluke i Sarajeva. Čista egzotika ovog kraja nije ih ostavila ravnodušnim. Maglić, Zelengora, rafting Tarom, ali i brojne kulturno-istorijske vrijednosti zagarantovale su im povratak u područje prema kojem je priroda bila i te kako darovna.  Daleko od dnevno-političkih dešavanja, savremenih tehnologija, rokova za izvještavanje, prepustili su se jedinstvenom uživanju. Svoje impresije, ali i odgovore zatšto je Tjentište jedna od boljih festivalskih destinacija u regionu, prenijeće na papir i u etar.

-Ja sam prvi put ovdje i oduševljena sam. Ne znamo ni blizu da cijenimo ljepote koje nas okružuju. Ovo je jedinstvena prilika bila da uživamo u ljepotama ovog kraja, a pretpostavljam da će posjetioci predstojećeg OK festivala uživati ovdje u julu-rekla je Dražana Božić, novinarka RTRS-a.

novinari np sutjeska 7

-Uvjerila sam se koliko je ovo jedna odlična avantura i kako je priroda netaknuta i lišena ljudskog faktora. Mišljenja sam da će taj spoj muzike koji nas ponovo očekuje u julu sa ovom prirodom biti izuzetan-mišljenja je Nevena Vržina, novinarka Nezavisnih novina.

Đorđe Krajišnik, novinar dnevnog lista “Oslobođenje” i sedmičnog magazina “Dani” mišljenja je da OK fest, osim promocije i uživanja, omogućuje nezaboravne susrete ljudi, druženja, ali i iskorištavanje pozitivnog prirodnog i idejnog potencijala.

novnari np sutjeska

Druženje novinara pred omladinski festival postalo je praksa organizatora. Svoj cilj-vraćanje mladih iz regiona na Tjentište, već su ispunili, a zainteresovanost za treći OK fest veća je nego ikada. Smještajni kapaciteti već su popunjeni, a sama činjenica da je OK fest treći festival u regionu po broju kampera svrstava ovu manifestaciju u jednu od najprimamljivijih tokom ljeta.

-Mi smo specifični i posebni upravo zbog lokacije i zbog toga što nismo fokusirani samo na muzički program već i na druge sadržaje: rafting Tarom, vožnja čamcem kroz najdublji kanjon u Evropi, planinarenje, šetnje, gledanje filmova pod otvorenim nebom u saradnji sa Operacijom kino. Uveli smo brojne novine među kojima je i “rileks stejdž” u amfitetatru nekadašnjeg Doma kulture, gdje će posjetioci moći da uživaju u zvucima džeza i klasične muzike. Ove godine očekujemo više od 2 000 posjetilaca samo u kampu, a sve ostali kapaciteti su skoro već zauzeti. Velike regionalne zvijezde garantuju odličan provod-rekla je Karolina Karalić, portparol OK festivala.

Datumi OK Fest 2016

„Lajbah“, „Bajaga i instruktori“, „Viva voks“, Vlatko Stefanovski trio i Edo Majka najzvučnija su imena ovogodišnjeg „Okej festa“.Među učesnicima koji će imati priliku da „razdrmaju“ publiku su i „Babe“, „Hu si“, „Kolja i grobovlasnici“, „Kultur šok“, grupa „ZAA“, „Dječaci“, „Artan Lili“, „Stereo banana“. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Poslednji tekstovi

Šetnja u znak podrške žrtvama nasilja

Mladi okupljeni kroz projekat "Podrška mladima u lokalnim zajednicama BiH" koji implementira Međunarodna organizacija za migracije u nedjelju, 29. novembra šetaju Fočom...

Voće i sokovi za Bolnicu od Kladionica “Mocart”

Sportske kladionice “Mocart” poklonile su Univerzitetskoj bolnici Foča vitaminske pakete, tačnije svježe voće i sokove, za ljekare i medicinske sestre i tehničare...

Anketiranje poljoprivrednih gazdinstava

Republički zavod za statistiku vršiće od 1. do 15. decembra 2020. godine, na području opštine Foča, kao i na teritoriji cijele Republike...

Počeo Božićni post

Za pravoslavne vjernike danas je počeo četrdesetodnevni Božićni post, koji prethodi najradosnijem hrišćanskom prazniku Roždestvu Hristovom - Božiću. Priprema...

Sedam stranaka potpisalo sporazum o zajedničkom učešću u vlasti

Sedam političkih partija, koje su na proteklim lokalnim izborima podržale SNSD-ovog kandidata za načelnika Milana Vukadinovića, potpisale su koalicioni sporazum o nastavku...