Насловна Друштво Elektromreža pripremljena za zimu - naredne godine dodatni radovi

Elektromreža pripremljena za zimu – naredne godine dodatni radovi

1.8 C
Foča

Proteklog mjeseca struja je isključivana u brojnim naseljima i selima na području opštine Foča, a sve zbog raskresivanja i uklanjanja rastinja oko dalekovoda, kako bi se elektromreža pripremila za zimske uslove.

-Na području opštine postoji oko hiljadu kilometara srednjenaponske i niskonaponske mreže koju održava Elektrodistribucija RJ Foča. Kako bi se ovi poslovi uradili potreban je duži vremenski rok, ali ove jeseni uređeno je oko 70 kilometara dalekovoda- rekao je upravnik Elektrodistribucije RJ Foča, Milan Vukadinović.

On je istakao da su nastojali da dođu do svih mjesnih zajednica, te da su radovi obuhvatili područja Prevraća, Obilićeva, Čelebića, Zavaita, Tjentišta, Huma, Miljevine, Jošanice i drugih sela.

-Naredne godine nastaviće se radovi na raskresivanju rastinja oko dalekovoda, a ove godine kompletno su uređeni prostori oko dalekovoda na području mjesnih zajednica Miljevina i Kozja Luka, koje su imale probleme sa isporukom struje- dodaje Vukadinović.

Vukadinović je rekao da su u toku pregovori sa Oružanim snagama BiH i Opštinom Foča o izgradnji podzemnog kablovskog voda, kako bi bilo urednije snabdijevanje strujom predajnika „Kmur“.

Pored dalekovoda Kmur, veliki problem sa kvarovima ima i dalekovod Čelebići zbog svoje dužine i nepristupačnosti terena .

– U području Čelebića postoji preko 20 trafostanica, a najudaljenija je trafostanica Vranovina. Mi smo nastojali da na osnovnom dalekovodu koji polazi od rasklopnice „Velečevo“ u pravcu Čelebića i Zavaita uradimo što više. Nije gore dobro stanje ali se nadam da ćemo u narednim godinama to stanje da popravimo-kaže Vukadinović.

On je dodao da će i drugi radovi tokom godine poboljšati elektrosnabdjevanje domaćinstava i privrednih objekata.

U ovoj godini urađena je kompletna rekonstrukcija glavne gradske trafostanice 35 KV u koju je ugrađena najnovija oprema,  zamjena dotrajalih drvenih stubova novim betonskim, ugradnja podzemnih dalekovoda za naselje Lazarevo , Univerzitetsku bolnicu i Medicinski fakultet, te ugradnja uređaja za selektovanje kvarova u brojnim seoskim područjima.

Последњи текстови

У понедјељак обустава саобраћаја у Улици Петра Кочића, у сриједу у дијелу Крајишке улице

Због санације коловоза, у понедјељак, 9. децембра, од 8.00 до 20.00 часова Улица Петра Кочића биће затворена за саобраћај.

Централна манифестација МУП-а Српске у Фочи: Спас од дроге уз помоћ породице и полиције

Са централне републичке манифестација МУП-а Српске, која је данас одржана у Основној школи "Свети Сава" и Центру за културу и информисање у...

Књига „Светосавље и философија живота“ – расправа о идеји светосавља

Разговор о књизи „Светосавље и философија живота“ професора Богољуба Шијаковића, одржан је у просторијама Православно богословског факултета „Свети Василије Острошки“....

Облачно и мало топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно и мало топлије у већини крајева, а у Сарајевско-романијској регији и у...

У Фочи отворен Корт маркет- посао за 40 радника

Комапнија „Фрукта трејд“ отворила је данас у Фочи свој 41. Корт маркет заједно са кафе рестораном у којима је посао добило 40...