Насловна Друштво Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

23 C
Foča

Епидемиолошка ситуација на подручју Фоче је задовољавајућа и под контролом. Нема обољелих од вируса корона, у кућној изолацији налазе се 53 лица, док је шест лица смјештено у карантин, истакнуто је на састанку општинског Штаба за ванредне ситуације.

Начелник општине Фоча Радисав Машић именовао је Оперативни тим у оквиру Штаба који ће убудуће засједати три пута седмично, понедјељком, сриједом и петком.

Оперативни тим састоји се од девет чланова, а његов задатак је да прати мјере заштите и спречавања ширења и посљедица вируса корона, појаснио је замјеник начелника општине Зоран Елез.

-Штаб за ванредне ситуације се и даље састоји од 17 чланова, с тим што је новом одлуком редукован на девет који ће засједати три пута седмично и пратити ситуацију, док ће остали чланови бити позивани по потреби на сједнице и у сталном међусобном контакту-појаснио је Елез.

На грађане, а посебно на лица старија од 65 година, апеловано је да остану у својим кућама, да се придржавају савјета љекара и поступају по препорукама и одлукама Владе Републике Српске и општинског Штаба за ванредне ситуације.

Последњи текстови

У току уређење локалних путева

У Фочи је у току санација локалних и некатегорисаних путева, као и реконструкција градских улица у оквиру праве фазе Програма уређења градског...

Крв даровало 20 припадника ПУ Фоча

Акцији добровољног давања крви МУП-а Српске данас се у Служби за трансфузијску медицину у фочанској Универзитетској болници одазвало 20 припадника Полицијске управе...

Облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом, пљусковима и локално обилнијим падавинама, уз пад температуре.

До краја септембра повремене обуставе саобраћаја на подручју Фоче

Због санације саобраћајница оштећених током реконструкције градске водоводне мреже, до 30. септембра долазиће до повремених обустава саобраћаја на градском подручју, саопштено је...

ОК Фест помјерен за јули наредне године

Седми Нектар ОК Фест, који је требало да почне за неколико дана на Тјентишту, отказан је због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској...