Насловна Спорт FK Sutjeska: Predsjednik Dunjić podnio ostavku

FK Sutjeska: Predsjednik Dunjić podnio ostavku

19 C
Foča

Predsjednik FK Sutjeska Miroslav Dunjić, ali i ostali članovi Uprave, podnijeli su danas neopozive ostavke, čime je ispunjen glavni zahtjev fudbalera Sutjeske za prekid štrajka.

Dunjić kaže da je želio da sačeka skupštinu kluba, na kojoj bi podnio izvještaj o radu, ali da je ostavku dao ranije, kako ne bi ugrozio start proljećne polusezone. “Zajedno sam bio sa fudbalerima u svim pobjedama i porazima, mislim da je logično da prije početka prvenstva dam ostavku. Ne želim da remetim njihov rad, želim da imaju što više uspjeha i da postanu premijerligaši, ako je moguće. Mislim da se štrajk nije morao desiti, da je sve išlo u nekom pogrešnom smjeru, ali kad je došlo do ovoga, ne želim da ja budem kamen spoticanja da Sutjeska dalje ne igra”, rekao je Dunjić.

On smatra da štrajk ima drugačiju pozadinu. “Ne ljutim se na fudbalere, to su divni moci, želim im puno uspjeha, ali mislim da je ovdje odlučilo nešto drugo. Mislim da ovdje ima svega više osim sporta i da štrajk nije bio zbog mene i sportskog direktora, već da su to neke druge stvari, nešto što je van okvira sporta. Neću da kažem da je to politika ili nešto drugo, ali umiješali su se neki ljudi koji nisu trebali da remete ovako dobre rezultate. Funkcionisali smo kao pravi kolektiv i ružno je da se ovo desilo”, rekao je Dunjić.

Skupština kluba, na kojoj bi trebalo da se izabere novo rukovodstvo, najavljena je za 15-ak dana, a do tada će vršilac dužnosti predsjednika biti načelnik opštinskog Odjeljanja za privredu i društvene djelatnosti Igor Ćurčić. On se nada da se dvonedeljni štrajk neće mnogo odraziti na formu fudbalera, jer su samostalno trenirali. “Nakon svih usvojenih zahtjeva fudbalera, trebalo bi da odmah počnu sa treninzima, jer je predstojeća utakmica za par dana. Pošto su trenirali na terenu u Donjem Polju, štrajk se vjerovatno neće odraziti na kondiciju, ali sigurno je da hoće na taktičke pripreme za predstojeću utakmicu. Nadam se da će uspjeti nadoknaditi izgubljeno”, rekao je Ćurčić.

Fudbaleri su i danas trenirali samostalno na pomoćnom terenu. Kažu da još nisu zvanično obaviješteno i ostavci predsjednika, te da će, kada se u to uvjere, odmah prekinuti štrajk i vratiti se redovnom trenažnom procesu.  A već u subotu ih, u 1. kolu nastavka šampionata Srpske, očekuje gostovanje u Janji.

Последњи текстови

Три факултета покрећу нови студијски програм трећег циклуса- Биоинжењеринг и медицинску информатику

Електротехнички, Машински и Медицински факултет Универзитета у Источном Сарајеву представили су данас нови студијски програм на трећем циклусу студија, докторским студијима.

Кризни штаб: Поново креће дезинфекција јавних површина

Општински штаб за ванредне ситуације је, с обзиром на повећање броја заражених вирусом корона, одлучио да поново крене са дезинфекцијом улица, јавних...

Додик у Фочи: Наредне године почетак градње ХЕ „Бук Бијела“

Грађевински радови на изградњи хидроелектране „Бук Бијела“, коју заједно праве Република Српска и Србија, требало би да почну наредне године, најавио је...

Маске обавезне и на отвореном, нема окупљања више од десет људи ни музике уживо

Републички штаб за ванредне ситуације, како би се зауставио тренд лоше епидемиолошке ситуације, увео је данас мјеру обавезе ношења заштитне маске на...

Фоча и Плужине заједно повећавају ниво безбједности туриста

Руководства општина Фоча и Плужине, те Нациoналног парка „Сутјеска“ и Парка природа „Пива“ потписали су данас у Фочи два споразума о заједничком...