Насловна Друштво Foča uskoro u popularnom serijalu “Sasvim prirodno”

Foča uskoro u popularnom serijalu “Sasvim prirodno”

1.8 C
Foča

Nadaleko poznati ljubitelj prirode i autor RTS-ovog serijala “Sasvim prirodno” novinar Jovan Memedović snimajući kadrove za niz emisija o ekologiji i prirodnim ljepotama rijeke Drine, od njenog izvorišta do ušća u Savu, posjetio je Foču i oglednuo se u njenim prirodnim bogatstvima.

Prve kadrove ovih dana snimio je upravo nadomak Foče, na mjestu gdje počinje Drina svojevrsni biser ovog dijela Evrope.

Memedović i ekipa spustali su se bukovima Drine u kajacima i rafting čamcima od mjesta gdje Drina nastaje, spajanjem Pive i Tare, sve do Auto kampa “Drina”.

memedovic serijal foca 3

Autor popularnog serijala fokusirao se na ekološki aspekt Drine, odnosa čovjeka koji živi na obalama Drine prema ovoj prelijepoj rijeci, kao i prirodne ljepote nanizane cijelim njenim tokom.

Kroćenje njenih bukova i krstarenje čamcima i brodićima posljednjih godina sve privlačniji su turistički proizvod gostima iz cijelog svijeta koji rado svraćaju u ove krajeve. Dobrano je to poznato Memedoviću koji svoje godišnje odmore redovno provodi na rijeci Drini, a ovom prilikom o turističkim potencijalima Foče i svime onim čime ova lokalna zajednica može da se podiči, kada je u pitanju turizam, razgovarao je sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem.

-Govorio sam o potencijalima Foče, prirodnim i svim njenim resursima kojima raspolaže uz rijeku Drinu i uopšte o onome po čemu je drugačija od ostalih opština. Riječ je o vrlo važnom projektu, o popularnom serijalu koji je vrlo gledan i koji se emituje na Radio-televiziji Srbije i satelitskim kanalima koje prati skoro čitav svijet i vrlo je važno Foču gledati u ovako jednom ozbiljnom projektu, to je najbolja prezentacija ovog kraja-rekao je Mašić.

memedovic serijal foca 6

Mašić je Memedovića upoznao o projektima koje Foča realizuje, a koji se dobrim dijelom odnose na ekologiju i zaštitu životne sredine.

-Mi smo vec u oblasti ekologije uradili prvu fazu vodovoda, radimo sada projekat za drugu fazu, a onda treću čime ćemo otpadne vode, fekalne i oborinske vode koje nažalost završe u Drini kanalisati, kolektorima prečišćavati, tako da će u dogledno vrijeme iz Foče u Drinu biti vraćena čista voda-kazao je Mašić.

Učešće Foče u dokumentarnom putopisno-zabavnom serijalu “Sasvim prirodno” u opštinskoj TO vide kao snažnu medijsku promociju ove lokalne zajednice.

-Jovan Memedović, osim ekologije i zaštite životne sredine, snima ljepote rijeke Drine, sve ono što ona nudi, priča o izuzetnom ovdašnjem krajoliku i pejzažima, tako da je to veoma ozbiljna promocija i hidrološkog i turističkog potencijala. Ogroman broj gledalaca prati njegove emisije što je u medijskom smislu i promociji Foče za nas veoma značajno-smatra Ljeposava Đajić, direktor TO Foča.

memedovic serijal foca 2

Memedović je iz Foče nastavio ekspediciju niz Drinu snimajući novi serijal koji će pred gledaocima biti već od septembra.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо Вас да унесите свој коментар!
Молимо Вас, овдје унесите своје име

Последњи текстови

Студенти сувим оброцима даривали слијепа и слабовида лица

Студенти који су смјештени у Студентском дому у Фочи даривали су Међуопштинску организацију слијепих и слабовидих лица са 220 комада конзерви, које ће бити...

Ивана Бјелогрлић данас путује на лијечење у Париз

Трогодишња Ивана Бјелогрлић, са родитељима Нином и Јеленком, данас путује у Париз, гдје би требала да настави лијечење, саопштила је породица на фејсбук страници „Помозимо...

У понедјељак обустава саобраћаја у Улици Петра Кочића, у сриједу у дијелу Крајишке улице

Због санације коловоза, у понедјељак, 9. децембра, од 8.00 до 20.00 часова Улица Петра Кочића биће затворена за саобраћај.

Централна манифестација МУП-а Српске у Фочи: Спас од дроге уз помоћ породице и полиције

Са централне републичке манифестација МУП-а Српске, која је данас одржана у Основној школи "Свети Сава" и Центру за културу и информисање у...

Књига „Светосавље и философија живота“ – расправа о идеји светосавља

Разговор о књизи „Светосавље и философија живота“ професора Богољуба Шијаковића, одржан је у просторијама Православно богословског факултета „Свети Василије Острошки“....