Насловна Друштво Фочаци великог срца: За Иванино лијечење прикупили више од 20.000 марака

Фочаци великог срца: За Иванино лијечење прикупили више од 20.000 марака

-5.5 C
Foča

У акцији за помоћ у лијечењу трогодишње Иване Бјелогрлић, грађани Фоче су кроз кутије постављене у угоститељским, трговачким и другим објектима, донирали укупно 20.401 конвертибилну марку, потврђено је Радио Фочи у Омладинском покрету, који је прије двадесетак дана покренуо акцију на подручју Фоче.

Раније је на хуманитарном концерту у Фочи прикупљено 3.989 марака.

Породица Бјелогрлић захвалила се свим Фочацима на помоћи и подршци коју су им пружили у најтежој животној борби.

Подсјећамо, након што је Фонд солидарности РС уплатио прошле седмице 295.249 евра за Иванино лијечење у клиници “Густав Роси”, која важи за најбољу из области дјечје онкологије, храбра дјевојчица је прије четири дана са родитељима отпутовала у Француску.

Трогодишњој Ивани у септембру прошле године дијагностикован је карцином на бубрегу. Након лијечења на Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Београду, снимци су показали да се болест проширила на плућа и јетру.

Да би се помогло њено лијечење организоване су броје хуманитарне акције и разне друге активности.

У акцију су се укључиле бројне установе, институције и појединци, а од почетка децембра активан је и “М:тел” хуманитарни број 1458.

Последњи текстови

Фоча и Плужине прекограничном сарадњом унапређују туристичку понуду

У Фочи је данас представљен пројекат прекограничне сарадње ове општине са Плужинама у Црној Гори под називом “Туризам, адреналин и рафтинг авантура -  Т.А.Р.А”,...

Средњошколци упознати са начинима поступања у кризним ситуацијама

Цивилна заштита општине Фоча одржала је предавање фочанским средњошколцима о земљотресу, противпожарној заштити и пословима којима се ова јединица бави.

Сунчано уз умјерену облачност

У Републици Српској и ФБиХ данас ће преовладавати претежно сунчано вријеме, уз пролазну умјерену облачност са запада које ће захватити већину крајева.

Митрополит Хризостом служи у Светосавском храму у Фочи

Светом литургијом и славским обредом највећа српска православна светиња у БиХ, Храм Светог Саве у Фочи, прославиће у понедјељак свог небеског заштитника.

Претежно сунчано уз локално малу облачност

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано вријеме, уз локално малу облачност и највишу дневну температуру ваздуха до...