Насловна Друштво Fočanka Jasmina Davidović kandidat za ministra u Vladi RS

Fočanka Jasmina Davidović kandidat za ministra u Vladi RS

28 C
Foča
U Banjaluci je u toku posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova entitetska Vlada. Među ministarskim kandidatima je i Jasmina Davidović iz Foče, koju je Socijalistička partija kandidovala za ministra porodice omladine i sporta.
U svom ekspozeu, mandatar za sastav Vlade Željka Cvijanović je predstavila sve kandidate za ministre. Za Jasminu Davidović je navela:
Rođena je 1952. godine u Podlugovima, opština Ilijaš, gdje je završila osnovnu školu. Gimnaziju je završila u Ilijašu, a Medicinski fakultet u Sarajevu, kao i specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva.
1980. je zaposlena kao ljekar u Domu zdravlja Foča, a od 1982. do 1992. na Ginekologiji bolnice Foča, U ratnom periodu je radila kao ljekar u Hitnoj službi Doma zdravlja Foča gdje je nastavila da radi sve do 2005.godine, kada stiče zvanje ljekara porodične medicine. Danas vodi najbrojni tim u Domu zdravlja Foča sa 2200 registrovanih pacijenata. Pored specijalizacije dr Davidović ima i brojne sertifikate iz oblasti preventivne medicine i upravljanja promjenama u zdravstvu.
Majka je tri kćerke. Po nacionalnosti je Bošnjakinja, rekla je Željka Cvijanović predstavljajući Jasminu Davidović.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...