Насловна Друштво Fočaravujuće u Beogradu

Fočaravujuće u Beogradu

15.8 C
Foča

Kompletna turistička ponuda Foče predstavljena je na nedavno održanom 41.Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, a najviše pažnje posjetiocima i ove godine privukao je Nacionalni park „Sutjeska“, te rafting i drugi oblici avanturističkog turizma na rijeci Tari i Drini. Sajam je bio prilika i da Turistička organizacija opštine Foča predstavi novu, luksuzno opremljenu brošuru sa svim potencijalima, smještajnim kapacitetima i informacijama o bogatoj turističkoj ponudi ovog kraja.

20190225_131339

Prirodni dragulj, Nacionalni park „Sutjeska“ sa pravom važi za hit destinaciju Foče, RS, ali i ovog dijela Evrope. To je pokazao i 41. Sajam turizma u Beogradu čiji su posjetioci najviše interesovanja pokazali za najstariji nacionalni park u BiH. Ljubitelji ove prirodne oaze vole da uživaju u različitim turističkim sadržajima, kao što su planinarenje, šetnja jedinstvenom prašumom „Perućica“, uređenim pješačkim stazama, jezerima „Zelengore“, brdskom biziklizmu, kanjoningu… i ko god jednom vidi Sutjesku, ponovo joj se vraća, kažu u TO Foče koja je ponudu predstavila na štandu TO RS.

-Kao što se i očekuje, NP „Sutjeska“ prednjači u turističkoj ponudi Foče, najviše posjetilaca želi upravo tu da dođe, interesuju ih pojedinačne ture, planinski turizam, a ove godine najviše su se interesovali koliko je Sutjeska odlična za boravak sportista, sportske pripreme fudbalskih ekipa, ali i za fakultativne izlete-navela je Ljeposava Đajić, direktorica TO Foča.

rafting-maj-3

Odmah poslije Sutjeske, turistima i ljubiteljima prirode pažnju privlači rafting Drinom i Tarom, kao i drugi potencijali i kulturno-istorijske vrijednosti Foče.

-Rafting ne prestaje da bude fokus interesovanja domaćih i stranih gostiju. Dosta posjetilaca već je bilo na raftingu, ali žele da dođu ponovo, pa ih zanima smještaj i obilazak drugih destinacija. Preporuka naša su i Pješčane piramide kod Foče, Muzej „Stara Hercegovina“, pećina Ledenjača koja je spomenik prirode i druge još neistražene destinacije-navela je Đajićeva.

Imajući u vidu da se nalazimo na pragu ljetne turističke sezone, nastup Foče na najvećem sajmu u Jugoistočnoj Evropi, u TO Foča vide kao veliku šansu za promociju i privlačenje gostiju, kao i zbog činjenice da najveći broj turista iz susjednih zemalja posjećuje Foču i rado uživa u čarima njene netaknute prirode.

-Najviše gostiju i dalje stiže iz Srbije u Foču i baš zato je bitan nastup u Beogradu, a potom slijede Hrvatska, Slovenija, Češka i druge zemlje Evrope. Mi smo zadovoljni učešćem, Sajam u Beogradu prilika je da se na jednom mjestu ostvare kontakti i razmijene informacije, što uvijek ima pozitivne rezultate-ističe Đajićeva.

sutjeska 1

Turistički radnici s pravom očekuju da će i ovog ljeta Foča i njeno prirodno bogatstvo biti sve interesantniji na turističkoj mapi RS.

Последњи текстови

За припрему ковид одјељења у болници Фоча 572.045 марака

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је данас 572.045 КМ са ПДВ-ом за реконструкцију и припрему простора ковид 19 одјељења са...

ПУ Фоча: Низ акција за већу безбједност саобраћаја

На подручју Полицијске управе Фоча током мјесеца августа благо је повећан број кривичних дјела за 11 одсто у односу на исти период...

Слава Богословије: Саборност ученика јача и од короне

Ученици и професори Средње богословске школе Светог Петра Дабробосанског у Фочи, заједно са званицама и вјерним народом, прославили су данас свог небеског...

У недјељу 28 година од страдања Срба на Папратној њиви

Код споменика на Папратној њиви, на старом макадамском путу Фоча-Калиновик, у недјељу, 20. септембра служиће се помен парастос за 42 српска борца...

Санација клизишта : Сутра обустава саобраћаја на дионици Фоча-Брод на Дрини

Због клизишта у мјесту Брежине, од сутра ће бити забрањен саобраћај на дионици Фоча-Брод на Дрини, од бензинске пумпе до Индустријске зоне.