Насловна Друштво Француска клиника потврдила: За лијечење Иване Бјелогрлић неопходно 300.000 евра

Француска клиника потврдила: За лијечење Иване Бјелогрлић неопходно 300.000 евра

10 C
Foča

Клиника у Паризу “Густав Роси” требало би да прими на лијечење тешко обољелу трогодишњу дјевојчицу Ивану Бјелогрлић из Источног Сарајева, за шта је потребно близу 300.000 евра.

Родитељи дјевојчице потврдили су за Радио Фочу да им је француска клиника доставила предрачун, којим се потврђује да ће лијечење коштати 295.249 евра, те да су предрачун уз комплетну медицинску документацију доставили Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Републике Српске.

-О Иванином даљем лијечењу требало би да се прво изјасни стручна комисија Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству РС, а коначну одлуку ће, у складу са прописима, донијети Управни одбор Фонда. Надамо се да ћемо до краја ове седмице добити одговор од Фонда који нам заиста излази у сусрет од почетка-рекла је мајка Нина Бјелогрлић.

Она је додала да би Фонд требало да покрије трошкове лијечења, док ће остале трошкове да сноси породица.

Бјелогрлићева се захвалила и Фонду и свим људима широм Српске, Србије и иностранства на подршци и свакодневној помоћи у њиховој борби за Ивану.

Подсјећамо, трогодишњој Ивани Бјелогрлић у септембру прошле године дијагностификован је карцином бубрега, након чега су у здравственим установама у Бањалуци и Београду услиједиле операција, те хемотерапија зрачењем, али су најновији прегледи показали да се болест проширила и захтијева даље лијечење.

Последњи текстови

Без маске на отвореном- у аутобусима дозвољен пун капацитет путника

Заштитне маске више нису обавезне у Републици Српској на отвореном, док и даље остаје одлука да се носе у затвореном простору, одлучено...

Систематски прегледи будућих првачића од сљедеће седмице

Систематски прегледи будућих првачића обављаће се у Дому здравља Фоча, од понедјељка, 8. јуна до петка, 19. јуна, у периоду од 7.30...

Сунчано и топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано вријеме и мало топлије него претходних дана, са највишом температуром ваздуха...

Промјенљиво облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјенљиво облачно вријеме, мјестимично са кишом и локалним пљусковима и највишом дневном температуром...

Мјештани Ријеке поправили кров на најстаријој фочанској цркви

Мјештани Ријеке Челебићке поправили су кровни покривач на Цркви Светог Николе у том селу, која је национални споменик БиХ.