Насловна Друштво Француска клиника потврдила: За лијечење Иване Бјелогрлић неопходно 300.000 евра

Француска клиника потврдила: За лијечење Иване Бјелогрлић неопходно 300.000 евра

18.9 C
Foča

Клиника у Паризу “Густав Роси” требало би да прими на лијечење тешко обољелу трогодишњу дјевојчицу Ивану Бјелогрлић из Источног Сарајева, за шта је потребно близу 300.000 евра.

Родитељи дјевојчице потврдили су за Радио Фочу да им је француска клиника доставила предрачун, којим се потврђује да ће лијечење коштати 295.249 евра, те да су предрачун уз комплетну медицинску документацију доставили Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Републике Српске.

-О Иванином даљем лијечењу требало би да се прво изјасни стручна комисија Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству РС, а коначну одлуку ће, у складу са прописима, донијети Управни одбор Фонда. Надамо се да ћемо до краја ове седмице добити одговор од Фонда који нам заиста излази у сусрет од почетка-рекла је мајка Нина Бјелогрлић.

Она је додала да би Фонд требало да покрије трошкове лијечења, док ће остале трошкове да сноси породица.

Бјелогрлићева се захвалила и Фонду и свим људима широм Српске, Србије и иностранства на подршци и свакодневној помоћи у њиховој борби за Ивану.

Подсјећамо, трогодишњој Ивани Бјелогрлић у септембру прошле године дијагностификован је карцином бубрега, након чега су у здравственим установама у Бањалуци и Београду услиједиле операција, те хемотерапија зрачењем, али су најновији прегледи показали да се болест проширила и захтијева даље лијечење.

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...