Насловна Друштво Француска клиника потврдила: За лијечење Иване Бјелогрлић неопходно 300.000 евра

Француска клиника потврдила: За лијечење Иване Бјелогрлић неопходно 300.000 евра

23.5 C
Foča

Клиника у Паризу “Густав Роси” требало би да прими на лијечење тешко обољелу трогодишњу дјевојчицу Ивану Бјелогрлић из Источног Сарајева, за шта је потребно близу 300.000 евра.

Родитељи дјевојчице потврдили су за Радио Фочу да им је француска клиника доставила предрачун, којим се потврђује да ће лијечење коштати 295.249 евра, те да су предрачун уз комплетну медицинску документацију доставили Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Републике Српске.

-О Иванином даљем лијечењу требало би да се прво изјасни стручна комисија Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству РС, а коначну одлуку ће, у складу са прописима, донијети Управни одбор Фонда. Надамо се да ћемо до краја ове седмице добити одговор од Фонда који нам заиста излази у сусрет од почетка-рекла је мајка Нина Бјелогрлић.

Она је додала да би Фонд требало да покрије трошкове лијечења, док ће остале трошкове да сноси породица.

Бјелогрлићева се захвалила и Фонду и свим људима широм Српске, Србије и иностранства на подршци и свакодневној помоћи у њиховој борби за Ивану.

Подсјећамо, трогодишњој Ивани Бјелогрлић у септембру прошле године дијагностификован је карцином бубрега, након чега су у здравственим установама у Бањалуци и Београду услиједиле операција, те хемотерапија зрачењем, али су најновији прегледи показали да се болест проширила и захтијева даље лијечење.

Последњи текстови

Број обољелих у Фочи порастао на 37

У Фочи је у протекла 24 часа регистровано девет нових случајева позитивних на ковид 19, чиме се број заражених повећао на 37....

НП “Сутјеска”: Одгођено отварање Центра за научно истраживање и екологију

Национални парк „Сутјеска“ одложио је, због погоршане епидемиолошке ситуације, за сутра најављено отварање Центра за научно истраживање и екологију на Тјентишту.

ПУ Фоча специјалним радарима “лови” несавјесне возаче

Полицијска управа  Фоча током јула спроводи регионалну  акцију појачане контроле саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила уз кориштење "тру кам" радара...

Тенис: Фундуп и Мезбур побједници сарајевске лиге

Чланови Тениског клуба "Фоча" Срђан Фундуп и Амел Мезбур побједници су Мастерс Лиге Сарајево 2019/2020 у првој, односно другој квалитетној групи.

Демос у Херцеговини циља једног начелника и улазак у локалне скупштине

На југоистоку Српске, од Требиња до Вишеграда, тачније у изборној јединици девет, у 11 општина на које излази на локалне изборе Демос...