Naslovna Društvo Francuska klinika potvrdila: Za liječenje Ivane Bjelogrlić neophodno 300.000 evra

Francuska klinika potvrdila: Za liječenje Ivane Bjelogrlić neophodno 300.000 evra

24.5 C
Foča

Klinika u Parizu “Gustav Rosi” trebalo bi da primi na liječenje teško oboljelu trogodišnju djevojčicu Ivanu Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva, za šta je potrebno blizu 300.000 evra.

Roditelji djevojčice potvrdili su za Radio Foču da im je francuska klinika dostavila predračun, kojim se potvrđuje da će liječenje koštati 295.249 evra, te da su predračun uz kompletnu medicinsku dokumentaciju dostavili Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu Republike Srpske.

-O Ivaninom daljem liječenju trebalo bi da se prvo izjasni stručna komisija Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu RS, a konačnu odluku će, u skladu sa propisima, donijeti Upravni odbor Fonda. Nadamo se da ćemo do kraja ove sedmice dobiti odgovor od Fonda koji nam zaista izlazi u susret od početka-rekla je majka Nina Bjelogrlić.

Ona je dodala da bi Fond trebalo da pokrije troškove liječenja, dok će ostale troškove da snosi porodica.

Bjelogrlićeva se zahvalila i Fondu i svim ljudima širom Srpske, Srbije i inostranstva na podršci i svakodnevnoj pomoći u njihovoj borbi za Ivanu.

Podsjećamo, trogodišnjoj Ivani Bjelogrlić u septembru prošle godine dijagnostifikovan je karcinom bubrega, nakon čega su u zdravstvenim ustanovama u Banjaluci i Beogradu uslijedile operacija, te hemoterapija zračenjem, ali su najnoviji pregledi pokazali da se bolest proširila i zahtijeva dalje liječenje.

Poslednji tekstovi

Broj oboljelih u Foči porastao na 37

U Foči je u protekla 24 časa registrovano devet novih slučajeva pozitivnih na kovid 19, čime se broj zaraženih povećao na 37....

NP “Sutjeska”: Odgođeno otvaranje Centra za naučno istraživanje i ekologiju

Nacionalni park „Sutjeska“ odložio je, zbog pogoršane epidemiološke situacije, za sutra najavljeno otvaranje Centra za naučno istraživanje i ekologiju na Tjentištu.

PU Foča specijalnim radarima “lovi” nesavjesne vozače

Policijska uprava  Foča tokom jula sprovodi regionalnu  akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila uz korištenje "tru kam" radara...

Tenis: Fundup i Mezbur pobjednici sarajevske lige

Članovi Teniskog kluba "Foča" Srđan Fundup i Amel Mezbur pobjednici su Masters Lige Sarajevo 2019/2020 u prvoj, odnosno drugoj kvalitetnoj grupi.

Demos u Hercegovini cilja jednog načelnika i ulazak u lokalne skupštine

Na jugoistoku Srpske, od Trebinja do Višegrada, tačnije u izbornoj jedinici devet, u 11 opština na koje izlazi na lokalne izbore Demos...