Насловна Спорт Fudbal frends: Mladi golman Sutjeske najbolji na festivalu u Francuskoj

Fudbal frends: Mladi golman Sutjeske najbolji na festivalu u Francuskoj

-5 C
Foča

Golman kadeta fočanskog Fudbalskog kluba “Sutjeska” Nenad Ostojić učestvovao je, sa još troje fudbalera iz BiH, na Festivalu uličnog fudbala, koji je održan u Lionu kao prateća manifestacija Evropskog fudbalskog prvenstva u Francuskoj.

Nenad Ostojić iz Foče , Luka Malić iz Banjaluke, Merjema Nurkanović iz Doboja i Irma Smajić iz Goražda u Francuskoj su, od 1. do 7. jula, nastupili ispred beogradske Asocijacije Fudbal frends, koja je dio svjetske mreže uličnog fudbala.

Nenad u Francuskoj sa drugarom

“ Bilo je 36 ekipa iz 50 država sa više od 500 takmičara. Ja sam igrao u ekipi sa Irmom, a Luka sa Merjemom. Bili smo izmiješani, pa smo ja i Irma igrali sa momkom i curom iz Portugala i momkom i curom iz Južnoafričke republike”, priča Nenad, koji je proglašen za najboljeg golmana turnira.

finale ff

Nakon osam mečeva u grupi, Nenadova ekipa je u četvrtfinalu trijumfovala na penale. U polufinalu je slavila sa 2:1, da bi u finalu,koje je završeno neriješenim rezultatom 1:1, bila poražena na penale. “ Izabran sam za najboljeg golmana, ali je prvenstveno bilo da se družimo i igramo. Upoznao sam mnogo drugova i drugarica iz raznih država svijeta i to će mi uvijek ostati u sjećanju”, kaže Nenad.

Mladi fudbaleri iz BiH imali su priliku da osjete čari Evropskog prvenstva u fudbalu, a Nenad se posebno združio sa Portugalcima iz ekipe, sa kojima je zajedno navijao za njihovu reprezentaciju. “ U Lionu se igrala utakmica između Portugala i Velsa, u kojoj je Portugal pobijedio. Nismo bili na stadionu, ali smo zajedno bili u gradu i pratili prenos meča, tako da se tu noć slavila pobjeda Portugala, pa nije bilo spavanja.”

Nenad se zahvalio predsjedniku Asocijacije Fudbal frends Zoranu Avramoviću, koji je najzaslužniji za njihov odlazak u Francusku. “On nam je sve obezbijedio, i avionske karte i smještaj, a na njegovoj promociji knjige u Lionu prisustvovali su i poznati fudbaleri Makelele i Benzema”.

sa Zoranom Avramovicem FF

Asocijacija “Fudbal frends” učestvovala je i napratećim manifestacijama svjetskih prvenstava u fudbalu u Njemačkoj 2006. i Južnoj Africi 2010, kada su iz Foče na te svetkovine fudbala putovali fudbaleri Veselko Njeguš i Darko Krnojelac.

Nenad Ostojić ove godine će, kao golman” Sutjeske”, prvi put nastupiti na turniru “Fudbal frends” u Foči, na kojem će, od 29. do 31. jula, učestvovati kadetske selekcije Crvene zvezde, Partizana, Steaue, Maribora, Rijeke, Budućnosti, Željezničara i Sutjeske.

 

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...