Naslovna Sport Fudbal frends: Mladi golman Sutjeske najbolji na festivalu u Francuskoj

Fudbal frends: Mladi golman Sutjeske najbolji na festivalu u Francuskoj

-5 C
Foča

Golman kadeta fočanskog Fudbalskog kluba “Sutjeska” Nenad Ostojić učestvovao je, sa još troje fudbalera iz BiH, na Festivalu uličnog fudbala, koji je održan u Lionu kao prateća manifestacija Evropskog fudbalskog prvenstva u Francuskoj.

Nenad Ostojić iz Foče , Luka Malić iz Banjaluke, Merjema Nurkanović iz Doboja i Irma Smajić iz Goražda u Francuskoj su, od 1. do 7. jula, nastupili ispred beogradske Asocijacije Fudbal frends, koja je dio svjetske mreže uličnog fudbala.

Nenad u Francuskoj sa drugarom

“ Bilo je 36 ekipa iz 50 država sa više od 500 takmičara. Ja sam igrao u ekipi sa Irmom, a Luka sa Merjemom. Bili smo izmiješani, pa smo ja i Irma igrali sa momkom i curom iz Portugala i momkom i curom iz Južnoafričke republike”, priča Nenad, koji je proglašen za najboljeg golmana turnira.

finale ff

Nakon osam mečeva u grupi, Nenadova ekipa je u četvrtfinalu trijumfovala na penale. U polufinalu je slavila sa 2:1, da bi u finalu,koje je završeno neriješenim rezultatom 1:1, bila poražena na penale. “ Izabran sam za najboljeg golmana, ali je prvenstveno bilo da se družimo i igramo. Upoznao sam mnogo drugova i drugarica iz raznih država svijeta i to će mi uvijek ostati u sjećanju”, kaže Nenad.

Mladi fudbaleri iz BiH imali su priliku da osjete čari Evropskog prvenstva u fudbalu, a Nenad se posebno združio sa Portugalcima iz ekipe, sa kojima je zajedno navijao za njihovu reprezentaciju. “ U Lionu se igrala utakmica između Portugala i Velsa, u kojoj je Portugal pobijedio. Nismo bili na stadionu, ali smo zajedno bili u gradu i pratili prenos meča, tako da se tu noć slavila pobjeda Portugala, pa nije bilo spavanja.”

Nenad se zahvalio predsjedniku Asocijacije Fudbal frends Zoranu Avramoviću, koji je najzaslužniji za njihov odlazak u Francusku. “On nam je sve obezbijedio, i avionske karte i smještaj, a na njegovoj promociji knjige u Lionu prisustvovali su i poznati fudbaleri Makelele i Benzema”.

sa Zoranom Avramovicem FF

Asocijacija “Fudbal frends” učestvovala je i napratećim manifestacijama svjetskih prvenstava u fudbalu u Njemačkoj 2006. i Južnoj Africi 2010, kada su iz Foče na te svetkovine fudbala putovali fudbaleri Veselko Njeguš i Darko Krnojelac.

Nenad Ostojić ove godine će, kao golman” Sutjeske”, prvi put nastupiti na turniru “Fudbal frends” u Foči, na kojem će, od 29. do 31. jula, učestvovati kadetske selekcije Crvene zvezde, Partizana, Steaue, Maribora, Rijeke, Budućnosti, Željezničara i Sutjeske.

 

Poslednji tekstovi

Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo Foča nabavio je 1.200 doza vakcina za besplatnu vakcinaciju, te 150 doza komercijalne vakcine.

Učesnici izbora u Foči ocjenjuju rezultate

U budućem sazivu fočanskog parlamenta odbornike će, na osnovu preliminarnih i još nepotpunih rezultata lokalnih izbora, imati devet stranaka.

UB Foča: Kontakt telefoni za informacije o stanju hospitalizovanih

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske objavilo je kontakt brojeve telefona zdravstvenih ustanova posredstvom kojih građani mogu dobiti informacije u vezi...

PU Foča: Obilježen Aranđelovdan

Policijska uprava Foča, u skladu sa epidemiološkom situacijom, obilježila je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Aranđelovdan. U Hramu...

Radović:Budućnost djece jedina investicija društva koja se isplati

Kompletna društvena zajednica, pojedinci i institucije koje se bave djecom dužne su raditi i donositi odluke koje su najbolje za dijete i...