Насловна Спорт “Fudbal frends”: Simbol druženja i prestižna regionalna manifestacija

“Fudbal frends”: Simbol druženja i prestižna regionalna manifestacija

12 C
Foča

Sve je spremno za održavanje Dvanaestog međunarodnog omladinskog turnira u fudbalu “Fudbal frends” koji počinje u petak 29. i traje do nedjelje 31.jula. I ove godine turnir će okupiti fudbalske talente iz pet zemalja bivše Jugoslavije i Rumunije, kao i zvučna imena iz svijeta fudbala. Iz Asocijacije “Fudbal frends” poručuju da će Foča biti stjecište svih onih koji su svjesni da fudbal nije samo pobjeda i poraz, već simbol ljudskog druženja i najprisutnija stvar u civilizaciji.

VladaN-dANILOVIC-sUTJESKA

Za četiri dana u Foču će prvi put stići podmladak rumunske Steaue  i ekipa Partizana, kao i dugogodišnji učesnici  Crvena zvezda iz Srbije, Rijeka iz Hrvatske, Budućnost iz Crne Gore, Maribor iz Slovenije i Željezničar iz Sarajeva. Uz domaćina Sutjesku, tokom tri dana pokazaće da je fudbal univerzalni jezik za svakoga-ističe predsjednik Asocijacije “Fudbal frends” i idejni tvorac turnira, Zoran Avramović:

-U Foču prvi put dolaze dva bivša prvaka Evrope, tu su i  druge jake ekipe, ali ono što je vrlo značajno da će se održavati i turnir u malom fubalu za pionire iz čitave RS i BiH, i da ćemo tokom tri dana imati jedan okrugli sto na kojem ćemo razgovarati o svemu onome što se zove socijalna vrijednost fudbala kao igre koja nije samo najpopularnija igra na svijetu nego je postala paradigma za veliki biznis i sve ono što se danas dešava u svijetu-rekao je Avramović.

FUDBALERI-POTPISUJU

Potpisivanje Univerzalne deklaracije za poštovanje fudbalskog prijateljstva „Jedna lopta,jedno igralište“ tokom prološlogodišnjeg Fudbal frendsa  obaveza je i da se predstojeći pripremi u najboljem svjetlu,  kako bi održao svoju misiju i povezao što više talentovanih igrača dajući im šansu da pokažu najbolje naučeno u svojim školama fudbala.

U Organizacionom odboru turnira tvrde da će tako i biti, oslanjajući se na činjenicu da je ‘Fudbal frends’ uvršten u manifestacije od posebnog značaja za RS.

– Uvrštavanje turnira u manifestacije od posebnog značaja za Srpsku ovoj manifestaciji daje dodatnu vrijednost i mi mislimo da će ovim stopama ovaj  turnir postati značajan i za Fudbalski savez BiH, koji se ove godine pojavljuje prvi put kao jedan od sponzora . Isto tako značajano je da je ove godine generalni medijski sponzor turnira RTRS-istakao je Radisav Mašić, predsjednik OO Fudbal frendsa.

Osim opštine Foča, ‘Fudbal frends’ će podržati Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

Zeljo-Rijeka

Dvanaesti međunarodni turnir svečano će biti otvoren u popodnevnim satima 29.jula. Prve utakmice igraju se iste večeri, a u nedjelju, 31. jula planirane su finalne utakmice i svečano zatvaranje turnira.

Pobjednik prošlogodišnjeg Fudbal frendsa bila je ljubljanska „Olimpija“ koja je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 4 : 3 savladala „Željezničar“ iz Sarajeva.

Последњи текстови

Три факултета покрећу нови студијски програм трећег циклуса- Биоинжењеринг и медицинску информатику

Електротехнички, Машински и Медицински факултет Универзитета у Источном Сарајеву представили су данас нови студијски програм на трећем циклусу студија, докторским студијима.

Кризни штаб: Поново креће дезинфекција јавних површина

Општински штаб за ванредне ситуације је, с обзиром на повећање броја заражених вирусом корона, одлучио да поново крене са дезинфекцијом улица, јавних...

Додик у Фочи: Наредне године почетак градње ХЕ „Бук Бијела“

Грађевински радови на изградњи хидроелектране „Бук Бијела“, коју заједно праве Република Српска и Србија, требало би да почну наредне године, најавио је...

Маске обавезне и на отвореном, нема окупљања више од десет људи ни музике уживо

Републички штаб за ванредне ситуације, како би се зауставио тренд лоше епидемиолошке ситуације, увео је данас мјеру обавезе ношења заштитне маске на...

Фоча и Плужине заједно повећавају ниво безбједности туриста

Руководства општина Фоча и Плужине, те Нациoналног парка „Сутјеска“ и Парка природа „Пива“ потписали су данас у Фочи два споразума о заједничком...