Насловна Друштво Grcima predstavljena turistička ponuda Foče

Grcima predstavljena turistička ponuda Foče

10.2 C
Foča

U okviru zajedničkog učešća sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, Turistička organizacija Foče predstavila je turističku ponudu ove opštine na Sajmu turizma Filoksenia, koji je održan od 8. do 10. novembra u Solunu. Na trodnevnoj međunarodnoj smotri turizma, pored Foče, brojne turističke potencijale predstavile su Turističke organizacije Višegrada i Trebinja, Olimpijski centar „Jahorina“, kao i trebinjska Hercegovačka kuća.

Na štandu Republike Srpske pripremljena je bogata ponuda turističkih destinacija i proizvoda. Srpska je Grcima ponudila ono što oni nemaju, aktivni turizam – rafting, skijanje, adrenalinske sportove.

Foča je izdvojila one destinacije koje godinama privlače najviše turista, uz kvalitetno pripremljenu video prezentaciju i promotivni materijal štampan na grčkom jeziku.

-Cilj je bio posjetiocima približiti naše destinacije, odnosno gdje se tačno nalaze, koliko su udaljene od najbližih aerodroma, gradova. Što se tiče Foče, pažnja je uvijek na Nacionalnom parku “Sutjeska”, rafting turizmu, Pješčanim piramidama, dakle ključni elementi naše turističke i gastro ponude. Ono što je najinteresantnije posjetiocima su naše planine i avanturistički turizam. Grčkih turista već ima u Trebinju i na Jahorini, a kroz sajam su saznali mnogo više o našim destinacijama-rekla je direktorica TO Foča, Ljeposava Đajić.

Đajićeva je dodala da je sajam bio prilika i za razmjenu iskustava sa turističkim radnicima iz Grčke, podsticanje kreativnosti, ideja i smjernica u obogaćivanju turističke ponude.

-Grčka je turistička zemlja, kao i sam grad Solun, tako da smo imali priliku da vidimo na koji način jedna turistička zemlja predstavlja svoje potencijale, kakvo je ponašanje turističkih i ugostiteljskih radnika, kako oni promovišu svoje tradicionalne proizvode, gdje se mogu kupiti, kakav je odnos osoblja prema turistima i mnogo toga. U svakom slučaju jedna zanmljiva razmjena iskustava-dodala je Đajićeva.

Izlagači iz Republike Srpske tokom Sajma učestvovali su i na drugom turističkom forumu Grčke, Srbije i Srpske u organizaciji privrednih komora ovih zemalja, gdje su takođe predstavili najbolje od svoje ponude.

Predstavljanje turističke ponude Republike Srpske pomogli su Ambasada BiH u Grčkoj, kao i Predstavništvo Republike Srpske u ovoj zemlji, koje je pružilo kompletnu logističku podršku i pomoć u organizaciji.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...