Насловна Друштво Humanitarna akcija: Za pristojan dom slijepoj djevojčici

Humanitarna akcija: Za pristojan dom slijepoj djevojčici

15.8 C
Foča

Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Tračak nade” i Omladinski pokret Foča pokrenuli su, u saradnji sa opštinom, humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za slijepu djevojčicu Katarinu Vasiljević iz Broda na Drini, koja sa majkom, bratom i bakom živi u teškim uslovima.

Četrnaestogodišnja Katarina je od rođenja dijete sa posebnim potrebama, slijepa je, teško komunicira sa okolinom i potrebna joj je njega 24 sata.

Ova porodica živi u ruiniranoj baraci, sa urušenim zidovima, krovom koji prokišnjava i bez kupatila. Otac ih je napustio, a samohrana majka Biljana zaposlena je u pilani na Brodu.

Tokom trajanja školske godine, opština Foča djevojčici plaća smještaj u specijalizovanoj ustanovi u Gradišci, dok ostatak godine o njoj brigu vode majka i baka.

“Doniraću jer svaki čovjek zaslužuje pristojan dom” naziv je akcije kojom se novac prikuplja u lokalima i trgovinskim radnjama u Foči.

Predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić kaže da je opština Vasiljevićima dodijelila stan na Brodu, koji je potrebno adaptirati.

“ Za adaptaciju stana potrebno je oko 6.000 do 7.000 KM i mi smo ubacili kutije za prikupljanje pomoći u kafiće, restorane, pekare, frizerske salone. Iz kabineta načelnika su nas obavijestili i da je Biljanin poslodavac sa Broda izrazio želju da se uključi u akciju i da pomogne adaptaciju stana”, rekao je Mandić.

Sredstva za adaptaciju stana mogu se uplatiti na žiro- račun “Tračka nade” u Hipo Alpe Aadria banci broj 552 024 000 26 55 620.

Žiro-račun Biljane Vasiljević na koji se, takođe, može pomoći ovoj porodici je 555-8000026766186 kod Nove banke Foča, a Biljanin kontakt telefon je 065 200 310.

 

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...