Насловна Друштво Играоница „Звјездица“ на маштовит начин помаже дјеци да преброде мјере заштите од...

Играоница „Звјездица“ на маштовит начин помаже дјеци да преброде мјере заштите од вируса корона

11.6 C
Foča

Дјечија играоница „Звјездица“ из Фоче не ради од 13. марта, поштујући мјере заштите од ширења вируса корона, али је 50 породица чија дјеца користе њене услуге и даље на окупу и то у виртуелном свијету интернета, путем којег дјеца и родитељи шаљу поучне поруке својим суграђанима.

Играоница родитељима и дјеци задаје маштовите задатке- да на бијелом папиру напишу по једну ријеч, да је украсе цртајући веселе мотиве и фотогафишу се држећи папир, а „Звједица“ те фотографије, односно задате ријечи, склапа у видео слајдове са порукама украшене музиком, које поставља на својој Фејсбук страници.

Тако су настале поруке „Остани код куће“, „Аплауз и љубав за продавце у трговинским радњама“, „Обавезно прање руку 20 секунди“, „Поштујте полицијске наредбе“, „Хвала докторима и медицинском особљу на храбрости, знању и бризи за све нас“, „Заштитимо своје баке и деде“, „Подршка учитељиима, васпитачима за учење на даљину“,

Водитељ Дјечије играонице “Звједица” Звједана Кулић каже да су са родитељима у сталној комуникацији путем Вибер групе, помажући им да рјешавају разне проблеме у вези са дјецом и да што корисније попуне слободно вријеме предлажући им креативне задатке или заједничке физичке активности.

„Родитељи су са одушевљењем прихватили задатак украшавања ријечи за поруке у слајдовима. Свако добије по једну ријеч, коју украсе мотивима сунца, цвијећа, другарства или нацртају омиљену играчку, чиме креативно употпуњују дан, који је у вријеме изолације за њих веома тежак, посебно у овом узрасту дјеце до шест година када им је немогуће објаснити зашто не могу напоље. Многи од  њих питају зашто та корона нас не воли“, прича Кулићева.

Она наводи да се дјеца приремајући се за фотографисање посебно дотјерују- праве фризуре себи и родитељима и облаче се у најљепшу одјећу.

„Тако су настале дивне породичне фотографије, које смо ми употпунили слајдовима и музиком која одговара сликама“, рекла је Кулићева.

Она је истакла да овакве активности значе много не само дјеци, већ и родитељима, јер их то враћа у безбрижно доба када су сви ишли у вртиће, играонице, шетали улицама и пунили паркове.

Кулићева је рекла да је и њима у играоници тешко што не могу да раде оно што највише воле и поручила је да ће наставити да на маштовит начин помажу родитељима и дјеци да би што лакше пребродили вријеме када су приморани да више буду у затвореном него вани.

Посљедњи текстови

Сутјеска боља од Слободе

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену Слободу 73 из Новог Града резултатом 62:55 у 7. колу Прве лиге Републике Српске.

Сутјеска и Власеница не заборављају Саву- сутра меч у његову част

Фудбалери Сутјеске и Власенице одиграће у Фочи сутра пријатељску утакмицу у знак сјећања на голмана Миливоја Савића, који је носио дрес ова...

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу...

Кошаркаши дочекују Слободу 73 из Новог Града

Кошаркаши Сутјеске сутра ће угостити новоградску Слободу 73 у седмом колу Прве лиге Републике Српске. Фочаци су на четвртом...

Одбојкашице славиле другу побједу, сутра дочекују Инову

У заосталој утакмици петог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Маглића на гостовању у Билећи савладале су Херцеговац резултатом 3:2.