Насловна Друштво Inženjer TE "Pljevlja" odgovoran za pomor ribe u Ćehotini

Inženjer TE “Pljevlja” odgovoran za pomor ribe u Ćehotini

13.5 C
Foča

“Elektroprivreda Crne Gore” (EPCG) saopštila je da je inženjer zaposlen u Termoelektrani “Pljevlja” čiji su inicijali R.D. priznao da je bez dozvole nadređenih i poštovanja definisane procedure dao ovlaštenje za aktiviranje ventila koji kontroliše ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, koja se uliva u Ćehotinu, zbog čega je došlo do ekološkog incidenta.

Iz crnogorske “Elektroprivrede” izražavaju žaljenje zbog ovog događaja i od nadležnih očekuje precizne informacije o nastaloj šteti, zamućenju rijeke i pomoru ribe, ali i procesuiranih u ovom slučaju.

riba uginula

– EPCG će bez obzira na postojanje svih zakonom propisanih procedura koji tretiraju ovu oblast još jednom preispitati sve procedure radi prevencije sličnih situacija – ističe se u saopštenju.

Iz crnogorske “Elektroprivrede” navode da će ova kompanija u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i Sportskim ribolovačkim klubom “Lipljen” učiniti sve da šteta bude sanirana.

U rijeci Ćehotini, pritoci Drine, desio se pomor ribe, koji je izazvan puštanjem otpadnih voda iz cjevovoda jaloviša Termoelektrane “Pljevlja”.

Izvršni direktor Ekološkog društva “Breznica” iz Pljevalja Milorad Mitrović rekao je da su članovi pljevaljskog Sportsko-ribolovnog kluba “Lipljen” iz rijeke Ćehotine izvadili i zakopali tonu uginule ribe.

Prema njegovim riječima, ispuštanjem hemikalija u sekundi je pobijen sav živi svijet u Ćehotini, a da velika opasnost prijeti i zdravlju ljudi.

Izvor: Srpskainfo/Srna

Последњи текстови

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...