Насловна Друштво Из "Партизана" карантин се сели у Градску дворану

Из “Партизана” карантин се сели у Градску дворану

9.4 C
Foča

Штаб за ванредне ситуације општине Фоча донио је одлуку да умјесто Омладинског спортског центра „Партизан“, који је раније предвиђен и опремљен за карантин, за ту намјену послужи Спортска дворана.

За потребе карантина користи се и Клубана Градског стадиона у којој је тренутно смјештено осам лица, а на састанку Штаба је наведено да је у току премијештање кревета из „Партизана“ у дворану, те да ће бити направљене и параванске преграде.

Начелник општине Радисав Машић каже да су услови у Спортској дворани бољи, јер у „Партизану“ не постоји централно гријање.

„Ноћи су још хладне, а у Дворани ће гријање и током ноћи бити уредно, тако да су услови тамо бољи. У Дворани смо обезбиједили 40 мјеста“, рекао је Машић.


Он је напоменуо да је рад карантина у Клубани Градског стадиона усклађен са захтјевима Института за јавно здравство, тако да је обезбијеђено дежурство екипе Дома здравља.


„Тренутно је тамо осам лица. Услови су добри, храна уредна, а сутра ће бити и прво тестирање за све који бораве у карантину. Резултати ће бити познати за неколико дана“, навео је Машић.

На састанку Штаба је речено да на подручју шест општине Старе Херцеговине нема заражених вирусом корона, а да је у карантину тренутно 29 особа, док је у кућној изолацији 101 лице. 

Све мјере надлежних органа добро се поштују, па и најновија којом је током викенда било забрањено кретање грађана из општине у општину.Фочанска  полиција јуче је вратила само једно возило из Гацка.

Инспекције у Фочи врше појачан надзор цијена основних животних намирница, а током викенда једном трговинском објекту изречена је казна од 15.000 КМ због прекорачења висине трговачке марже у односу на стање које је било петог марта.  

Штаб је донио одлуку да свима који користе општинске просторе, а због мјера заштите од вируса корона нису у могућности да раде, за март умањи кирију за 50 одсто, а у априлу их је ослободила плаћања те обавезе.

„Исто тако, послали смо поруку и замолили све власнике пословних простора  који их издају субјектима, који због ове ситуације не могу да раде, да им кирију за март обрачунају са 50 одсто, а за април да им не наплаћују. Надам се да ће да нас послушају, јер у овом тренутнуку свима нам је потребна солидарност“, рекао је Машић.

Један од закључака Штаба је и да општина за март и април преузме обавезу плаћања трошкова воде и одвоза смећа за Универзитетску болницу и Дом здравља. 

Последњи текстови

Састанак извршног комитета СНСД-а у Фочи- Додик: Србија прихватила заједничку градњу “Бук Бијеле”

У Фочи је днас одржан састанак Извршног комитета СНСД-а са руководством општинских и градских одбора СНСД-а, начелницима и градоначелницима из ове странке...

Универзитетска болница Фоча-стратешки интерес Републике Српске

У Универзитетској болници Фоча озваничен је почетак рада поликлинике, са више од двадесет специјалистичких амбуланти и савременом опремом, који је дио великог...

Економски факултет Пале уписује нову генерацију студената

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву на трагу традиције коју баштини од 1952. године и оснивања Економског факултета у Сарајеву, више од...

Шеранић и Машић задовољни одговором на епидемиолошку кризу

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић је, након састанка са начелником општине Фоча Радисавом Машићем, изразио задовољство начином на...

Облачно уз кишу са грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће прије подне бити претежно облачно са сунчаним интервалима, а око подне очекује се киша,...