Насловна Друштво Из "Партизана" карантин се сели у Градску дворану

Из “Партизана” карантин се сели у Градску дворану

10.2 C
Foča

Штаб за ванредне ситуације општине Фоча донио је одлуку да умјесто Омладинског спортског центра „Партизан“, који је раније предвиђен и опремљен за карантин, за ту намјену послужи Спортска дворана.

За потребе карантина користи се и Клубана Градског стадиона у којој је тренутно смјештено осам лица, а на састанку Штаба је наведено да је у току премијештање кревета из „Партизана“ у дворану, те да ће бити направљене и параванске преграде.

Начелник општине Радисав Машић каже да су услови у Спортској дворани бољи, јер у „Партизану“ не постоји централно гријање.

„Ноћи су још хладне, а у Дворани ће гријање и током ноћи бити уредно, тако да су услови тамо бољи. У Дворани смо обезбиједили 40 мјеста“, рекао је Машић.


Он је напоменуо да је рад карантина у Клубани Градског стадиона усклађен са захтјевима Института за јавно здравство, тако да је обезбијеђено дежурство екипе Дома здравља.


„Тренутно је тамо осам лица. Услови су добри, храна уредна, а сутра ће бити и прво тестирање за све који бораве у карантину. Резултати ће бити познати за неколико дана“, навео је Машић.

На састанку Штаба је речено да на подручју шест општине Старе Херцеговине нема заражених вирусом корона, а да је у карантину тренутно 29 особа, док је у кућној изолацији 101 лице. 

Све мјере надлежних органа добро се поштују, па и најновија којом је током викенда било забрањено кретање грађана из општине у општину.Фочанска  полиција јуче је вратила само једно возило из Гацка.

Инспекције у Фочи врше појачан надзор цијена основних животних намирница, а током викенда једном трговинском објекту изречена је казна од 15.000 КМ због прекорачења висине трговачке марже у односу на стање које је било петог марта.  

Штаб је донио одлуку да свима који користе општинске просторе, а због мјера заштите од вируса корона нису у могућности да раде, за март умањи кирију за 50 одсто, а у априлу их је ослободила плаћања те обавезе.

„Исто тако, послали смо поруку и замолили све власнике пословних простора  који их издају субјектима, који због ове ситуације не могу да раде, да им кирију за март обрачунају са 50 одсто, а за април да им не наплаћују. Надам се да ће да нас послушају, јер у овом тренутнуку свима нам је потребна солидарност“, рекао је Машић.

Један од закључака Штаба је и да општина за март и април преузме обавезу плаћања трошкова воде и одвоза смећа за Универзитетску болницу и Дом здравља. 

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...