Naslovna Društvo Iz "Partizana" karantin se seli u Gradsku dvoranu

Iz “Partizana” karantin se seli u Gradsku dvoranu

20.8 C
Foča

Štab za vanredne situacije opštine Foča donio je odluku da umjesto Omladinskog sportskog centra „Partizan“, koji je ranije predviđen i opremljen za karantin, za tu namjenu posluži Sportska dvorana.

Za potrebe karantina koristi se i Klubana Gradskog stadiona u kojoj je trenutno smješteno osam lica, a na sastanku Štaba je navedeno da je u toku premiještanje kreveta iz „Partizana“ u dvoranu, te da će biti napravljene i paravanske pregrade.

Načelnik opštine Radisav Mašić kaže da su uslovi u Sportskoj dvorani bolji, jer u „Partizanu“ ne postoji centralno grijanje.

„Noći su još hladne, a u Dvorani će grijanje i tokom noći biti uredno, tako da su uslovi tamo bolji. U Dvorani smo obezbijedili 40 mjesta“, rekao je Mašić.


On je napomenuo da je rad karantina u Klubani Gradskog stadiona usklađen sa zahtjevima Instituta za javno zdravstvo, tako da je obezbijeđeno dežurstvo ekipe Doma zdravlja.


„Trenutno je tamo osam lica. Uslovi su dobri, hrana uredna, a sutra će biti i prvo testiranje za sve koji borave u karantinu. Rezultati će biti poznati za nekoliko dana“, naveo je Mašić.

Na sastanku Štaba je rečeno da na području šest opštine Stare Hercegovine nema zaraženih virusom korona, a da je u karantinu trenutno 29 osoba, dok je u kućnoj izolaciji 101 lice. 

Sve mjere nadležnih organa dobro se poštuju, pa i najnovija kojom je tokom vikenda bilo zabranjeno kretanje građana iz opštine u opštinu.Fočanska  policija juče je vratila samo jedno vozilo iz Gacka.

Inspekcije u Foči vrše pojačan nadzor cijena osnovnih životnih namirnica, a tokom vikenda jednom trgovinskom objektu izrečena je kazna od 15.000 KM zbog prekoračenja visine trgovačke marže u odnosu na stanje koje je bilo petog marta.  

Štab je donio odluku da svima koji koriste opštinske prostore, a zbog mjera zaštite od virusa korona nisu u mogućnosti da rade, za mart umanji kiriju za 50 odsto, a u aprilu ih je oslobodila plaćanja te obaveze.

„Isto tako, poslali smo poruku i zamolili sve vlasnike poslovnih prostora  koji ih izdaju subjektima, koji zbog ove situacije ne mogu da rade, da im kiriju za mart obračunaju sa 50 odsto, a za april da im ne naplaćuju. Nadam se da će da nas poslušaju, jer u ovom trenutnuku svima nam je potrebna solidarnost“, rekao je Mašić.

Jedan od zaključaka Štaba je i da opština za mart i april preuzme obavezu plaćanja troškova vode i odvoza smeća za Univerzitetsku bolnicu i Dom zdravlja. 

Poslednji tekstovi

Dio Obilićeva sutra bez struje

Zbog sanacije dijela niskonaponske mreže sutra će, u periodu od 9.00 do 14.00 časova, bez električne energije biti dio naselja Obilićevo, najavljeno je...

SO Foča: Usvojene olakšice za privrednike koji nisu radili tokom epidemije

Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su danas, kao vid ublažavanja posljedica pandemije virusa korona i podrške privrednicima, odluku o oslobađanju plaćanja više...

OK avantura se nastavlja: Nektar OK fest od 14. do 16. avgusta

Sedmo izdanje muzičkog festivala Nektar OK fest biće održano na Tjentištu od 14. do 16. avgusta, umjesto u julu kako je to...

U nedelju slava hrama na Osijama

Crkva Svete Trojice na Osijama proslaviće u nedelju krsnu slavu Trojčindan. Sveta liturgija, nakon koje će se obaviti obred...

Kvar na vodovodnoj mreži u Miljevini

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Miljevini došlo je do prekida u vodosnabdijevanju ove mjesne zajednice, saopšteno je iz preduzeća “Izvor”.