Naslovna Hronika Izgorjela štala u Borju

Izgorjela štala u Borju

2 C
Foča

Uzrok požara u kojem je izgorjela štala u selu Borje u fočanskoj mjesnoj zajednici Čelebići je ljudski faktor, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

U noći između utorka i srijede, 24. i 25. septembra, u Borju je u potpunosti izgorio stajski objekat vlasništvo lica čiji su inicijali O.D. iz Foče.

Policijski službenici zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara juče su obavili uviđaj, kojim je utvrđeno da je požar usljed nehata i nepažnje izazvalo jedno ili više nepoznatih lica.

Već duže godina štala se ne koristi i u njoj nije bilo stoke.

Obaviješten je nadležni tužilac i u toku je rad na dokumentovanju događaja, navodi se u saopštenju.

Radio Foča nezvanično saznaje da se sumnja da su požar izazvali migranti, koje su mještani prethodnih dana viđali u tom rejonu da pale vatru da bi se ugrijali.

Borje je pogranično selo prema Crnoj Gori i nalazi se na ruti, kojom se kreću migranti.

Objekte u kojima niko ne boravi migranti koriste da bi prenoćili, nakon čega nastavljaju put, a policija je pretohodnih dana više njih pronašla i predala nadležnim službama.

Poslednje vijesti

Čubrilović: Kompromis i sabornost glavni principi Demosa

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Foči da će ova stranka u međustranačkim odnosima tražiti kompromis i zastupati sabornost srpskog naroda.

Čubrilović: Podrška unapređenju studentskog standarda u Foči

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je sa rukovodstvom Medicinskog fakulteta u Foči o modernizaciji nastave na ovoj visokoškolskoj ustanovi,...

Profesor Nikola Stojanović dobitnik „Velikog pečata“ Komore doktora stomatologije Republike Srpske

Profesor Medicinskog fakuteta u Foči, Nikola Stojanović dobitnik je „Velikog pečata”, najvećeg priznanja koje Komora doktora stomatologije Republike Srpske dodijeljuje pojedincu za...

U petak izložba grafika Moma Kapora u Fočanskoj kući

Centar za kulturu i informisanje i Fočanska kuća u petak, 22. novembra, organizuju izložbu grafika Moma Kapora.  Radovi poznatog srpskog književnika i...

Oduzeto 18.500 paklica cigareta bez akciznih markica

U Baljevom Polju kod Foče, na magistralnom putu prema Sarajevu, saobraćajna policija je u vozilu kojim je upravljala D.O. /28/ iz Istočnog...