Насловна Друштво Izgrađeno 11 kuća za raseljene porodice srpske nacionalnosti

Izgrađeno 11 kuća za raseljene porodice srpske nacionalnosti

32.1 C
Foča

Za jedanaest raseljenih porodica srpske nacionalnosti sa područja opštine Foča izgrađene su kuće, ukupne investicione vrijednosti 313.150,00 maraka, čime je trajno riješen problem njihovog stambenog zbrinjavanja.

Kuće za raseljeno srpsko stanovništvo sa područja opštine Foča građene su na principu dislokacije, tako što su korisnici kupili zemljište na željenoj lokaciji, a Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Vlade Republike Srpske, iz programa OPEKA, izgradila kuće. Po jedna kuća je izgrađena u Humskom i Kutima, po dvije kuće u Miljevini i Godijenu dok su u gradu stambeno zbrinute četiri porodice.

Velemir Simović, kojem je napravljena kuća u naselju Lazarevo, prije rata je živio u Jabuci. Od kada mu je kuća zapaljena živi u alternativnom smještaju: „Kada sam napustio Jabuku, sve do danas sam živio u alternativnom smještaju. Danas su mi predati ključevi od kuće, u kojoj ću stanovati sa suprugom i dvoje djece“, rekao je Simović.

Kuće su izgrađene za porodice koje su bile smještene u alternativnom smještaju ili u stanovima koji su u opštinskom vlasništvu rekao je Ranko Vladičić, iz Ministarstva za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske: „Porodice su izabrane iz alternativnog smještaja ili su živjeli u stanovima čiji je vlasnik opština. Po konačnom obračunu ukupna investiciona vrijednost izgrađenih kuća je 313.150,00 maraka, u prosjeku po 28.000 maraka po jednom objektu“, rekao je Vladičić.

U toku ove godine Ministarstvo izbjeglih i raseljenih lica Vlade Republike Srpske planira da, u okviru programa Sab za koji su obezbijeđena kreditna sredstva od Evropske banke za razvoj, napravi još 20 kuća za raseljene porodice srpske nacionalnosti, potvrdio je Vladičić.

Посљедњи текстови

Почиње школа пливања, у току упис

На базенима Аква парка „Ушће“ у понедјељак, 11. јула, почиње школа пливања за дјецу узраста од пет до седам година.

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...