Насловна Друштво Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

28 C
Foča

Да се отпад и материјали из природе могу претворити у нешто лијепо и корисно, изложбом скулптура израђених од рециклираног материјала показали су фочански средњошколци. На овај начин ђаци Средњошколског центра дали су допринос обиљежавању Савиндана у овој образовној установи, али и указали на важност очувања природе.

Радови су настали у оквиру редовне наставе, највише на часовима српског језика. Ове године, креативност, таленат и јединственост у изради необичних предмета показали су ученици медицинске школе.

-Ученици су на часовима показали заинтересованост и с љубављу израдили предмете од материјала као што су пластика, дрво, глина и плетиво, а ове године су се организовали на начин да је сваки ученик из групе желио да направи нешто јединствено-истакла је професорица српског језика Славица Филиповић.

У изради јединствених предмета којим су средњошколци скренули пажњу на могућност рециклаже бројних материјала учествовала је и Николина Паприца, ученица првог разреда медицинске школе.

-Драго ми је што смо били аутентични и сви смо се трудили да радови изгледају што љепше. Правили смо различите макете кућа, као и новогодишње аранжмане од пластике и картона- рекла је Паприца.

Уз ову, посјетици су имали прилику да погледају и изложбу ученика шумарске струке, на којој су представљени трофеји и примјерци из области лова.

Њихов рад посебно је похвалио вршилац дужности директора Средњошколског центра Фоча, Крсто Ивановић.

Међу изложеним експонатима нашли су се трофејни примјерци вука, медвједа, тетријеба, сове, срндаћа, дивље свиње, дивојарца, као и дивљачи која не обитава на подручју Фоче – ракуна.

Изложба у холу Средњошколског центра Фоча биће отворена 15 дана.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...