Насловна Друштво Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

-3.1 C
Foča

Да се отпад и материјали из природе могу претворити у нешто лијепо и корисно, изложбом скулптура израђених од рециклираног материјала показали су фочански средњошколци. На овај начин ђаци Средњошколског центра дали су допринос обиљежавању Савиндана у овој образовној установи, али и указали на важност очувања природе.

Радови су настали у оквиру редовне наставе, највише на часовима српског језика. Ове године, креативност, таленат и јединственост у изради необичних предмета показали су ученици медицинске школе.

-Ученици су на часовима показали заинтересованост и с љубављу израдили предмете од материјала као што су пластика, дрво, глина и плетиво, а ове године су се организовали на начин да је сваки ученик из групе желио да направи нешто јединствено-истакла је професорица српског језика Славица Филиповић.

У изради јединствених предмета којим су средњошколци скренули пажњу на могућност рециклаже бројних материјала учествовала је и Николина Паприца, ученица првог разреда медицинске школе.

-Драго ми је што смо били аутентични и сви смо се трудили да радови изгледају што љепше. Правили смо различите макете кућа, као и новогодишње аранжмане од пластике и картона- рекла је Паприца.

Уз ову, посјетици су имали прилику да погледају и изложбу ученика шумарске струке, на којој су представљени трофеји и примјерци из области лова.

Њихов рад посебно је похвалио вршилац дужности директора Средњошколског центра Фоча, Крсто Ивановић.

Међу изложеним експонатима нашли су се трофејни примјерци вука, медвједа, тетријеба, сове, срндаћа, дивље свиње, дивојарца, као и дивљачи која не обитава на подручју Фоче – ракуна.

Изложба у холу Средњошколског центра Фоча биће отворена 15 дана.

Последњи текстови

Предузетници у Улици Мома Кочовића незадовољни режимом саобраћаја

Купци би куповали у Улици Мома Кочовића, коју у посљедње вријеме избјегавају, јер уз уредно плаћену робу, незаобилазно је и да плате казну због...

Одбојаши Маглића нису успјели да изборе плеј-оф, пораз кошаркаша у Зворнику

Одбојкаши Маглића нису успјели да изборе пласман у доигравање за првака БиХ, пошто су у посљедњем, 18. колу Премијер лиге БиХ, пред подјелу лиге...

НП „Сутјеска“ велико градилиште- обнављају се девастирани павиљони

Национални парк „Сутјеска“ ових дана је велико градилиште- у току је обнова више туристичких објеката, који су дуги низ година били девастирани и неупотребљиви.

Фочански спелеоспасиоци на вјежби у Дубровнику

На позив Хртватске горске службе станице Дубровник, припадници Спелеоспасилачке службе Републике Српске, станица Фоча учествовали су у суботу на вјежби "Зидине 2020"...

Лазарево: Водопропусна решетка оштетила возило

У Улици цара Лазара у Фочи јутрос је оштећен аутомобил којем је, наиласком на водопропусну решетку, пукла гума и искривиле се фелна...