Naslovna Društvo Izložba fočanskih srednjoškolaca: Reciklažom do umjetnosti

Izložba fočanskih srednjoškolaca: Reciklažom do umjetnosti

-3.1 C
Foča

Da se otpad i materijali iz prirode mogu pretvoriti u nešto lijepo i korisno, izložbom skulptura izrađenih od recikliranog materijala pokazali su fočanski srednjoškolci. Na ovaj način đaci Srednjoškolskog centra dali su doprinos obilježavanju Savindana u ovoj obrazovnoj ustanovi, ali i ukazali na važnost očuvanja prirode.

Radovi su nastali u okviru redovne nastave, najviše na časovima srpskog jezika. Ove godine, kreativnost, talenat i jedinstvenost u izradi neobičnih predmeta pokazali su učenici medicinske škole.

-Učenici su na časovima pokazali zainteresovanost i s ljubavlju izradili predmete od materijala kao što su plastika, drvo, glina i pletivo, a ove godine su se organizovali na način da je svaki učenik iz grupe želio da napravi nešto jedinstveno-istakla je profesorica srpskog jezika Slavica Filipović.

U izradi jedinstvenih predmeta kojim su srednjoškolci skrenuli pažnju na mogućnost reciklaže brojnih materijala učestvovala je i Nikolina Paprica, učenica prvog razreda medicinske škole.

-Drago mi je što smo bili autentični i svi smo se trudili da radovi izgledaju što ljepše. Pravili smo različite makete kuća, kao i novogodišnje aranžmane od plastike i kartona- rekla je Paprica.

Uz ovu, posjetici su imali priliku da pogledaju i izložbu učenika šumarske struke, na kojoj su predstavljeni trofeji i primjerci iz oblasti lova.

Njihov rad posebno je pohvalio vršilac dužnosti direktora Srednjoškolskog centra Foča, Krsto Ivanović.

Među izloženim eksponatima našli su se trofejni primjerci vuka, medvjeda, tetrijeba, sove, srndaća, divlje svinje, divojarca, kao i divljači koja ne obitava na području Foče – rakuna.

Izložba u holu Srednjoškolskog centra Foča biće otvorena 15 dana.

Poslednji tekstovi

Preduzetnici u Ulici Moma Kočovića nezadovoljni režimom saobraćaja

Kupci bi kupovali u Ulici Moma Kočovića, koju u posljednje vrijeme izbjegavaju, jer uz uredno plaćenu robu, nezaobilazno je i da plate kaznu zbog...

Odbojaši Maglića nisu uspjeli da izbore plej-of, poraz košarkaša u Zvorniku

Odbojkaši Maglića nisu uspjeli da izbore plasman u doigravanje za prvaka BiH, pošto su u posljednjem, 18. kolu Premijer lige BiH, pred podjelu lige...

NP „Sutjeska“ veliko gradilište- obnavljaju se devastirani paviljoni

Nacionalni park „Sutjeska“ ovih dana je veliko gradilište- u toku je obnova više turističkih objekata, koji su dugi niz godina bili devastirani i neupotrebljivi.

Fočanski speleospasioci na vježbi u Dubrovniku

Na poziv Hrtvatske gorske službe stanice Dubrovnik, pripadnici Speleospasilačke službe Republike Srpske, stanica Foča učestvovali su u subotu na vježbi "Zidine 2020"...

Lazarevo: Vodopropusna rešetka oštetila vozilo

U Ulici cara Lazara u Foči jutros je oštećen automobil kojem je, nailaskom na vodopropusnu rešetku, pukla guma i iskrivile se felna...