Насловна Сервис Извор: Вода није за пиће због замућености

Извор: Вода није за пиће због замућености

18.9 C
Foča

Вода из градског водовода није за пиће због замућења, потврђено је РФ у предузећу „Извор“.

Навели су да је Институт за јавно здравство узео узорке воде за ванредну контролу здравствене исправности, чији се резултати очекују.

У предузећу истичу да предузимају све мјере на отклањању замућења воде, те да ће свакодневна контроле замућености воде бити настављене све док се проблем не ријеши.

-У току дана очекујемо да ће се ситуација са замућењем стабилизовати-истичу у “Извору”.

Појашњавају да је усљед обилних падавина  дошло до замућења воде за пиће, наводећи да је “у протекла  три дана пала велика количина кише која је напунила подземна језера, која су због мале количине падавина у току јесени и зиме била полупразна.

-На овај начин је дошло до спирања мање количине муља у извориште Лучка врела-наводе у предузећу “Извор”.

У Регионалном заводу за јавно здравство у Фочи потврђено је да ће коначни резултати анализе воде бити познати сутра или у суботу.

-Комплетне резултате микробиолошке анализе воде имаћемо у петак или најкасније у суботу, а до сада је један параметар показао да је мутноћа воде изнад дозвољене границе због чега је препорука да вода није за пиће-речено је у Заводу.

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...