Насловна Култура Јануарске свечаности: „Женски разговори“ насмијали Фочаке

Јануарске свечаности: „Женски разговори“ насмијали Фочаке

13.9 C
Foča

Представа „Женски разговори“ у извођењу Студентске позоришне трупе, одиграна је репризно у Градском позоришту у Фочи у оквиру Јануарских свечаности општине.

Ријеч је о комедији рађеној по тексту Душка Радовића, у адаптацији и режији Мирјане Радовић. Премијерно извођење уприличено је прошле године на дан пишчевог рођења, 29. новембра, а сада скоро два мјесеца касније одиграна је и прва реприза пред Фочанском публиком.

Мирјана Радовић редитељка каже да су задовољни репризом представе.

-Публика је била другачија у односу на први пут, тада су публику углавном чинили студенти, а сада је било и старијих људи који су имали реакције на другачијим мјестима у представи. У марту планирамо да гостујемо и у Вишеграду – истакла је Радовићева.

У верзији Студентске позоришне трупе антологијске реченице Душка Радовића на вјечну тему мушко-женских односа, говори дванаесточлани позоришни ансамбл, који је овом приликом дјелимично измијењен глумачким саставом.

Игор Kрњић глумац у представи каже да су имали измјену двије улоге, али су глумци успјели да се уиграју и да у потпуности уђу у ликове.

-Представа је изведена онако како смо ми замишљали, по нама је одлично прошла и видимо да је публика задовољна, испраћени смо овацијама и то нам је драго – истакао је Kрњић.

Посматрајући мушки свијет из женске перспективе и обрнуто, у духу монолошко-дијалошких суочења, ликови су кроз хумор, али и горчину, открили своју узбудљиву и прикривену свакодневицу.

Студентска позоришна трупа Фоча припрема и наставак представе „Мамин си“, као и представу „Балкански шпијун“, чија се премијерна извођења могу очекивати у марту и априлу.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...