Насловна Култура Јануарске свечаности: „Женски разговори“ насмијали Фочаке

Јануарске свечаности: „Женски разговори“ насмијали Фочаке

-3.1 C
Foča

Представа „Женски разговори“ у извођењу Студентске позоришне трупе, одиграна је репризно у Градском позоришту у Фочи у оквиру Јануарских свечаности општине.

Ријеч је о комедији рађеној по тексту Душка Радовића, у адаптацији и режији Мирјане Радовић. Премијерно извођење уприличено је прошле године на дан пишчевог рођења, 29. новембра, а сада скоро два мјесеца касније одиграна је и прва реприза пред Фочанском публиком.

Мирјана Радовић редитељка каже да су задовољни репризом представе.

-Публика је била другачија у односу на први пут, тада су публику углавном чинили студенти, а сада је било и старијих људи који су имали реакције на другачијим мјестима у представи. У марту планирамо да гостујемо и у Вишеграду – истакла је Радовићева.

У верзији Студентске позоришне трупе антологијске реченице Душка Радовића на вјечну тему мушко-женских односа, говори дванаесточлани позоришни ансамбл, који је овом приликом дјелимично измијењен глумачким саставом.

Игор Kрњић глумац у представи каже да су имали измјену двије улоге, али су глумци успјели да се уиграју и да у потпуности уђу у ликове.

-Представа је изведена онако како смо ми замишљали, по нама је одлично прошла и видимо да је публика задовољна, испраћени смо овацијама и то нам је драго – истакао је Kрњић.

Посматрајући мушки свијет из женске перспективе и обрнуто, у духу монолошко-дијалошких суочења, ликови су кроз хумор, али и горчину, открили своју узбудљиву и прикривену свакодневицу.

Студентска позоришна трупа Фоча припрема и наставак представе „Мамин си“, као и представу „Балкански шпијун“, чија се премијерна извођења могу очекивати у марту и априлу.

Последњи текстови

Предузетници у Улици Мома Кочовића незадовољни режимом саобраћаја

Купци би куповали у Улици Мома Кочовића, коју у посљедње вријеме избјегавају, јер уз уредно плаћену робу, незаобилазно је и да плате казну због...

Одбојаши Маглића нису успјели да изборе плеј-оф, пораз кошаркаша у Зворнику

Одбојкаши Маглића нису успјели да изборе пласман у доигравање за првака БиХ, пошто су у посљедњем, 18. колу Премијер лиге БиХ, пред подјелу лиге...

НП „Сутјеска“ велико градилиште- обнављају се девастирани павиљони

Национални парк „Сутјеска“ ових дана је велико градилиште- у току је обнова више туристичких објеката, који су дуги низ година били девастирани и неупотребљиви.

Фочански спелеоспасиоци на вјежби у Дубровнику

На позив Хртватске горске службе станице Дубровник, припадници Спелеоспасилачке службе Републике Српске, станица Фоча учествовали су у суботу на вјежби "Зидине 2020"...

Лазарево: Водопропусна решетка оштетила возило

У Улици цара Лазара у Фочи јутрос је оштећен аутомобил којем је, наиласком на водопропусну решетку, пукла гума и искривиле се фелна...