Naslovna Kultura Januarske svečanosti: „Ženski razgovori“ nasmijali Fočake

Januarske svečanosti: „Ženski razgovori“ nasmijali Fočake

20.8 C
Foča

Predstava „Ženski razgovori“ u izvođenju Studentske pozorišne trupe, odigrana je reprizno u Gradskom pozorištu u Foči u okviru Januarskih svečanosti opštine.

Riječ je o komediji rađenoj po tekstu Duška Radovića, u adaptaciji i režiji Mirjane Radović. Premijerno izvođenje upriličeno je prošle godine na dan piščevog rođenja, 29. novembra, a sada skoro dva mjeseca kasnije odigrana je i prva repriza pred Fočanskom publikom.

Mirjana Radović rediteljka kaže da su zadovoljni reprizom predstave.

-Publika je bila drugačija u odnosu na prvi put, tada su publiku uglavnom činili studenti, a sada je bilo i starijih ljudi koji su imali reakcije na drugačijim mjestima u predstavi. U martu planiramo da gostujemo i u Višegradu – istakla je Radovićeva.

U verziji Studentske pozorišne trupe antologijske rečenice Duška Radovića na vječnu temu muško-ženskih odnosa, govori dvanaestočlani pozorišni ansambl, koji je ovom prilikom djelimično izmijenjen glumačkim sastavom.

Igor Krnjić glumac u predstavi kaže da su imali izmjenu dvije uloge, ali su glumci uspjeli da se uigraju i da u potpunosti uđu u likove.

-Predstava je izvedena onako kako smo mi zamišljali, po nama je odlično prošla i vidimo da je publika zadovoljna, ispraćeni smo ovacijama i to nam je drago – istakao je Krnjić.

Posmatrajući muški svijet iz ženske perspektive i obrnuto, u duhu monološko-dijaloških suočenja, likovi su kroz humor, ali i gorčinu, otkrili svoju uzbudljivu i prikrivenu svakodnevicu.

Studentska pozorišna trupa Foča priprema i nastavak predstave „Mamin si“, kao i predstavu „Balkanski špijun“, čija se premijerna izvođenja mogu očekivati u martu i aprilu.

Poslednji tekstovi

SO Foča: Usvojene olakšice za privrednike koji nisu radili tokom epidemije

Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su danas, kao vid ublažavanja posljedica pandemije virusa korona i podrške privrednicima, odluku o oslobađanju plaćanja više...

OK avantura se nastavlja: Nektar OK fest od 14. do 16. avgusta

Sedmo izdanje muzičkog festivala Nektar OK fest biće održano na Tjentištu od 14. do 16. avgusta, umjesto u julu kako je to...

U nedelju slava hrama na Osijama

Crkva Svete Trojice na Osijama proslaviće u nedelju krsnu slavu Trojčindan. Sveta liturgija, nakon koje će se obaviti obred...

Kvar na vodovodnoj mreži u Miljevini

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Miljevini došlo je do prekida u vodosnabdijevanju ove mjesne zajednice, saopšteno je iz preduzeća “Izvor”.

SŠC Foča: Rasadničarima stipendija od 100 KM mjesečno

Zanimanje rasadničar nakon više godina vraća se u Srednjoškolski centar Foča i to kao deficitarno, pa će učenici koji ove godine upišu...