Насловна Друштво Karlo Šimović: Osvajanje evropskih vrhova prerasta u tradiciju

Karlo Šimović: Osvajanje evropskih vrhova prerasta u tradiciju

25.3 C
Foča

Novi predsjednik Planinarskog društva “Zelengora” iz Foče Karlo Šimović smatra da bi međunarodne akcije, koje povremeno organizuju fočanski planinari, trebalo da prerastu u tradiciju.
Posljednjih nekoliko godina članovi “Zelengore” osvajali su u dva navrata Rilu u Bugarskoj, koja je najviši vrh Balkana, zatim slovenački Triglav i slovačke Tatre, a dva puta su se penjali i na krov Grčke – Olimp.

“Naši prioriteti su omasovljavanje Društva, da uključimo što više omladine i školaraca, za koje ćemo napraviti sekcije. Osim standardnih lokalnih akcija, trudićemo se da izađemo iz okvira regiona i da organizujemo uspone širom Evrope”, rekao je Šimović.

On je dodao da će ove godine nastojati da u godišnji kalendar akcija uvrste i uspon na jedan od vrhova na Alpima.

Prva domaća akcija fočanskih planinara je memorijalni pohod “Mika Savić-Piri”, od Bakića do Planinarskog doma “Zabrana”, koji će biti organizovan u februaru. I ove godine najviše planinara trebalo bi da privuku tradicionalni “Vidovdanski uspon na Maglić” i akcija “Jezera Zelengore”.

“Izdvojio bih i memorijalni pohod `Arsenije Arsenić` na kanjonu Tare, koji je prethodne godine imao veliki odziv”, naveo je Šimović.

On je zahvalio dosadašnjem predsjedniku Društva Momu Mihajloviću za vrijeme čijeg je mandata kaže, mnogo urađeno i uloženo dosta truda.

Planinarsko društvo “Zelengora” trenutno okuplja oko 80 članova.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...